Kate se potýká s vysilujícími vedlejšími účinky chemoterapie. Přichází o vlasy, tvrdí média

Princezna Catherine, která v březnu světu oznámila, že jí byla diagnostikována rakovina, prochází podle zdroje z paláce vyčerpávající léčbou. Nepříjemné vedlejší účinky zahrnující silnou nevolnost se ale manželka prince Williama snaží statečně skrývat, a to především kvůli svým dětem, napsal server Radar Online. Princezna z Walesu se prý dokonce potýká i se ztrátou vlasů a úbytkem na váze. Podle webu BBC se pravděpodobně v nejbližší době ke svým veřejným povinnostem nevrátí.

Kate Middletonová se před rodinou snaží tvářit statečně. Podle nejnovějších zpráv se však potýká s ohromným vyčerpáním, silnou nevolností a dalšími vysilujícími vedlejšími účinky chemoterapie. „Kate a William si za zdmi paláce procházejí peklem,“ sdělil vysoce postavený dvořan z Kensingtonského paláce serveru Radar Online.

Nepříjemné pocity, které ji provázejí při léčbě rakoviny, se princezna snaží skrývat zejména před dětmi. „Bohužel je to stále těžší,“ cituje web zdroj z paláce.

K TÉMATU:  Princezna Kate má rakovinu a podstupuje léčbu. Diagnózu označila za šokující

Princeznu z Walesu prý navíc trápí úbytek na váze i ztráta vlasů. Podle zasvěcených zdrojů s nemocí bojuje statečně a veškerý svůj čas věnuje odpočinku a zotavení. „Rakovina je na rozdíl od mnoha jiných onemocnění fyzickou i emocionální zátěží,“ vysvětlil newyorský lékař Stuart Fischer.

Následník trůnu se snaží být manželce maximální oporou, doplnil zdroj. „Zároveň se stará o děti a stále plní oficiální povinnosti. Omezil ale cestování, čímž dává jasně najevo, že Kate a děti jsou na prvním místě,“ dodal zaměstnanec paláce.

K povinnostem se jen tak nevrátí

Princezna z Walesu o své diagnóze informovala veřejnost v březnu prostřednictvím videa zveřejněného na sociálních sítích. Diagnózu, která přišla po lednové operaci břicha, označila za šokující.

Manželka prince Williama se nadále drží v ústraní a vyhýbá se veřejným akcím. Web BBC upozornil, že podle nejnovějšího prohlášení paláce je zcela nepravděpodobné, že by se v nejbližší době mohla vrátit ke královským povinnostem. „Neočekává se, že by se princezna vrátila k pracovním povinnostem, dokud to nedovolí její lékařský tým,“ řekl mluvčí Kensingtonského paláce pro BBC v reakci na dotaz související s princezniným projektem Early Years Business Task Force.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Karel III. byl otevřený, Kate vyvolala negaci. Expertka zhodnotila přístup královské rodiny

Tagy:
nemoc léčba rakovina chemoterapie královská rodina vedlejší účinky Kensingtonský palác Britská královská rodina William, princ z Walesu Catherine, princezna z Walesu vedlejší účinek princ William Kate Middleton