Bouřlivákem až do konce života. Každému synovi jsem dopřál jinou maminku, říkal Županič

Herec a dabér Ladislav Županič, který zemřel 9. prosince, čtyři měsíce po svých osmdesátých narozeninách, se během života oženil hned třikrát. Dvě manželství skončila rozvodem. První ženu opustil kvůli herecké kolegyni Janě Drbohlavové. Láska mu vyšla až napotřetí. Jaký byl v soukromí?

První manželství s Helenou, s níž měl syna Ladislava, skončilo brzy rozvodem. Důvod byl prostý. Županič se zamiloval do herecké kolegyně Jany Drbohlavové, kterou proslavila postava zubaté učitelky Peškové ve filmu Dívka na koštěti. Svůj milostný vztah zpočátku udržovali v tajnosti. Brali se v roce 1970 a za svědka jim šel herec Eduard Cupák se svým celoživotním partnerem Václavem Květem.

HLASUJTE V ANKETĚ: Vesničko má středisková či Princezna ze mlejna. V kterém filmu Županič zářil nejvíce?

Z manželství vzešel syn Jan, po pěti letech se však pár rozvedl. Zatímco Županič se krátce nato znovu oženil, když pojal za manželku televizní kostymérku Hanu, Drbohlavová už zůstala sama. Se svoji třetí ženou, s níž byl od roku 1975, žil ve spokojeném vztahu až do konce života. „Nezpohodlněl jsem, přísahám, ale oceňuji klid a krytá záda. Nechtěl bych to měnit. Bouřlivákem jsem ale zůstal,“ svěřoval se před rokem v rozhlasovém pořadu Blízká setkání.

Vztahy s exmanželkami

S oběma bývalými manželkami měl i po rozvodu dobré vztahy. „S první ženou Helenkou mám syna Ladislava. Byla to nádherná ženská a měla krásné nohy. Pak jsem se setkal s herečkou Janou Drbohlavovou. Strašně jsem se zamiloval... Ale jak to rychle přišlo, nechci říct, že to rychle odešlo, ale byl to takový kvapík. Mám s ní syna Honzíka. Já jsem vlastně dopřál každému synovi ten přepych, že mají jinou maminku,“ smál se herec.

Jeho synové se nepotatili a o herectví se nezajímali. Jan je historik, Ladislav byl policejní důstojník, nyní pracuje v Dopravním podniku hlavního města Prahy.

Ladislav Županič patřil rovněž mezi uznávané dabéry. Svůj hlas pravidelně propůjčoval například americkému herci Clintu Eastwoodovi, o kterém se rozpovídal v rozhovoru se CNN Prima NEWS.

Tagy: