Herečka Jitka Molavcová se vdala. Vzala si svého dlouholetého kolegu a přítele

Oblíbená herečka a zpěvačka Jitka Molavcová, jejíž život je silně spjat s divadlem Semafor, se v sobotu vdala. Po dlouholetém vztahu řekla „ano“ svému partnerovi a kolegovi Alfredu Strejčkovi. Podle informací, které zveřejnil deník Super.cz, mělo jít o církevní obřad, na který dorazily známé tváře nejen z hudební branže.

Nevěsta Jitka Molavcová měla podle informací Super.cz na svatbě slušivý klobouček. Což u „klaunky“, jak ji nazvala Olga Sommerová ve stejnojmenném dokumentu o jejím životě, zřejmě nikoho nepřekvapí. Mezi svědky se měl objevit i kardiochirurg Jan Pirk a na obřad dorazit z Brna Janáčkovo kvarteto, s nímž Strejčka pojí dlouholetá spolupráce.

ČTĚTE TAKÉ: Slavné, ale bezdětné. Proč neměly Zagorová, Vondráčková, Janů nebo Molavcová děti?

Jitka Molavcová se se Strejčkem zná déle než třicet let. Zpočátku však nikdo neodhadoval, že by mezi nimi někdy mohl vzniknout romantický vztah. Strejček byl už dvakrát ženatý, jeho první manželka herečka Consuela Morávková v roce 1979 emigrovala, o druhou ženu atletku Jarmilu Nygrýnovou ho v roce 1999 připravila rakovina. I Molavcová žila v dlouhodobém vztahu, její třicetileté manželství s hercem a spisovatelem Janem Petráněm se však rozpadlo.

Láska mezi parťačkou Jiřího Suchého a recitátorem tak propukla až před pár lety: „Mám pocit, že náš vztah se stal skutečným až po mém onemocnění. V takových chvílích toho druhého člověka poznáte,“ přiznal Strejček před lety v dokumentu Olgy Sommerové Klaunka.

V roce 2007 byla Strejčkovi diagnostikována choroba zvaná Guillainův-Barrého syndrom (GBS), což je závažné onemocnění postihující nervovou soustavu. Strejčkův stav byl kritický. Několik měsíců nemohl sám dýchat, byl napojen na ventilátor bez možnosti dorozumět se se svými nejbližšími. Když to začalo vypadat, že se dostává z nejhoršího, přišla ale další rána. Nejdříve prodělal mozkovou mrtvici, embolii, zápal plic a nakonec těžký covid, kvůli kterému málem přišel o život.

Poslední léta tak tráví v sanatoriu Šarlota na Benešovsku. Je ochrnutý a připoutaný na invalidní vozík. A právě jeho partnerka a nyní manželka Jitka Molavcová mu je velkou oporou. „Alfred je vzácný člověk a my si věříme navzájem. Máme vlastně velké štěstí,“ vyznala se dříve v dokumentu herečka.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Herečka Eva Burešová oslavila kulaté narozeniny. Přemek Forejt jí připravil velké překvapení

Tagy: