Představení s Bohdalovou přerušila nehoda, vzpomínal Kňažko. Promluvil také o jejím zdraví

Milan Kňažko v talkshow promluvil o svém třetím manželství.

Milan Kňažko v 7 pádech Honzy Dědka

Bývalý ministr zahraničních věcí Slovenska a herec Milan Kňažko v oblíbené talkshow 7 pádů Honzy Dědka promluvil o vážném onemocnění herečky Jiřiny Bohdalové. Také povyprávěl o svém třetím manželství i o tom, co bylo hlavním důvodem jeho kandidatury na prezidenta. Prozradil, že manželka Eugenia Kňažková příliš nadšená nebyla.

Své „ano“ si Milan a Eugenia Kňažkovi řekli v roce 1981. „Už jsme spolu skoro padesát let. Nakonec je to moje třetí manželka. První byla Češka, druhá Francouzka, třetí Slovenka,“ popsal herec v pořadu 7 pádů Honzy Dědka.

ČTĚTE TAKÉ: Princezna Kate porušila tradici. Narozeninovou fotku Charlotte zveřejnila proti zvyklostem

Kňažko přiznal, že si ho Eugenia důkladně otestovala, než se sňatkem souhlasila. „Každý herec a každé divadlo má dvě generálky před premiérou. Chodili jsme spolu od 76. roku , brali jsme se v 81. Pět let mě testovala. Ani nevím, kdo koho žádal o ruku,“ rozpovídal se bývalý ministr zahraničních věcí Slovenska o svém třetím manželství.

Přestože ho celý život podporovala, když kandidoval na prezidenta, byla zásadně proti. „Kandidoval jsem, protože mě nabádali. Vyšel jsem jim vstříc, ale říkal jsem si, že pokud vyhraju, tak výborně, když ne, ještě lepší,“ nastínil. Kandidovat se rozhodl především kvůli tomu, aby měl Robert Fico menší šanci stát se prezidentem. „A to se podařilo. Moje žena s tím nesouhlasila. Ale jak říkám, vyšel jsem vstříc lidem. A také proto, abych to měl za sebou. Mám lepší život takto,“ vysvětlil.

Zdravotní komplikace Bohdalové

Na divadelní prkna se vrátil s velkým nadšením. Ještě nedávno zářil po boku Jiřiny Bohdalové v Divadle Na Jezerce. Jejich společné představení Gin Game ale vloni překazil špatný zdravotní stav herečky.

„Hráli jsme to asi dvě sezóny, ale potom měla nehodu s autem a embolii plic. Měli jsme připravené představení na 25. října minulého roku, ale Jiřinka mi řekla: ‚Milánku, já už to neudýchám, ale jsi můj poslední divadelní milenec.‘ Jsem moc rád, že jsem měl tu možnost hrát s Jiřinkou,“ svěřil se Kňažko, který na spolupráci s legendární herečkou rád vzpomíná.

„Hned na začátku jsem jí nekompromisně řekl, že kdyby došlo k neshodě nebo se blížilo ke konfliktu, má za každých okolností pravdu. Souhlasila s tím. A vždycky jsme se dohodli,“ vyprávěl Kňažko.

Kromě Milana Kňažka si moderátor Honza Dědek pozval do Švandova divadla také muzikanta Petra Jandu, herečku Evu Leinweberovou a fotbalistu Josefa Jindřiška. Premiérový díl sledujte v úterý 7. května ve 21:35 na Primě.

Tagy: