Holubová volí Pavla, Brichta toho, kdo má „nasysleno“. Komu dají hlas celebrity?

Hned na začátku roku čekají Českou republiku prezidenské volby. Redakce CNN Prima NEWS oslovila hvězdy českého šoubyznysu s dotazem, komu dají svůj hlas. Odpovědi jsou někdy překvapivé.

Eva Holubová

Herečka Eva Holubová k volbám půjde a o svém favoritovi už má jasno. „Budu volit Petra Pavla,“ prozradila CNN Prima NEWS. Před rokem v parlamentních volbách dala hlas koalici Pirátů a Starostů. „A s velkou radostí,“ poznamenala k tomu tehdy.

Veronika Žilková

Na Pražském hradě by Veronika Žilková nejraději viděla ženu, a to Danuši Nerudovou, pro kterou bude hlasovat. „Danuši osobně neznám, ale vím, co dělá. Podporuje seniory, nemocné děti, menšiny, homosexuály... Prezident, který reprezentuje, by se měl zastávat všech, i nás slabých. Muži ať vládnou, ženy ať reprezentují,“ uvedla herečka.

Jaroslav Hutka

Prezidentské volby si nenechá ujít ani písničkář Jaroslav Hutka. „Volím generála Pavla. V sedmi učednických letech se sice umazal bolševickým režimem, ale pochopil to a uznal za chybu. Podobá se to onomu biblickému ‚obrácení Pavla‘. Člověk je chybující, ale má možnost chybu napravit. Další tři desetiletí pracoval pro demokracii. Předvedl hrdinství na válečném poli i diplomatické schopnosti, díky nimž se stal vrchním velitelem nejmocnější vojenské organizace světa. V Evropě a Americe je pravděpodobně nejznámějším žijícím Čechem, takže by mohl pomoci vylepšit naši mizernou mezinárodní pověst. Během posledních několika let jsem s ním párkrát mluvil a zapůsobil na mě jako příjemný, rovný chlap,“ vysvětlil své důvody CNN Prima NEWS.

Matěj Ruppert

Zpěvák Matěj Ruppert zatím rozhodnutý není. „Popravdě, zatím jsem si jistý spíše tím, koho určitě volit nebudu. Rozhodnu se zřejmě na poslední chvíli mezi některým z demokratických kandidátů. K volbám ale určitě půjdu,“ uvedl pro CNN Prima NEWS. V posledních parlamentních volbách hlasoval pro koalici Spolu.

Jan Hřebejk

Režisér Jan Hřebejk má v prezidentské volbě naprosto jasno a jeho názor už nic nezmění. „Budu volit Petra Pavla,“ konstatoval pro CNN Prima NEWS. Před rokem v parlamentních volbách dal hlas koalici Pirátů a Starostů.

Aleš Brichta

Známý rocker Aleš Brichta konkrétního kandidáta zatím neprozradil. „K volbám půjdu a vyberu, podle sebe, nejmenší zlo. Tedy někoho, kdo už má zkušenosti a nasysleno,“ uvedl pro CNN Prima NEWS.

Nikol Štíbrová

Herečka Nikol Štíbrová bude volit Nerudovou, jíž podporu vyjádřila i veřejně. „Myslím, že republika potřebuje nějakého svého rodiče, který řekne: ‚Já jsem tu dlouho nebyl, ale teď jsem tady a všechno bude dobré.‘ Který nám dá nějaký pocit bezpečí,“ vysvětlila jeden z důvodů.

Zdeněk Svěrák

Během svého života zažil Zdeněk Svěrák deset prezidentů. Kromě Tomáše Garyka Masaryka úplně všechny. Jak ale přiznal, rád měl pouze jednoho. Nyní je rozhodnutý dát svůj hlas generálovi Pavlovi. „Naše společnost je, podobně jako společnost americká nebo britská, rozštěpená na dva nesmiřitelné tábory a potřebuje sjednotitele. Potřebuje ho zvláště dnes, kdy čelíme tolika nebezpečím naráz,“ prohlásil Svěrák.

#volimgenerala

Děkuji vám všem za veřejnou podporu, kterou se nebojíte ukázat. Každého hlasu a každého důvodu, proč mě budete volit, si opravdu vážím. Děkuji – a hlavně přijďte volit! Protože bez vás všech by to nešlo. To zvládneme. #volimgenerala

Posted by Petr Pavel on Wednesday, December 21, 2022

Roman Skamene

Roman Skamene podpoří Andreje Babiše, který má jeho sympatie už delší dobu. Míní, že je jedním z mála politiků, za kterým je vidět kus práce a který pro občany skutečně něco udělal. „Ať si každý říká, co chce,“ mávl rukou herec.

Radek Banga

Zpěvák Radek Banga bude volit Pavla. „V dnešní době krize by hlava státu měla umět najít společnou řeč, vést debatu s klidem a chladnou hlavou. Myslím, že přesně to pan generál umí a že ve svém životě mnohokrát dokázal, že krizové situace zvládá bravurně,“ přiblížil.

Petr Čtvrtníček

Herec a známý recesista Petr Čtvrtníček, který před parlamentními volbami v roce 2021 podpořil koalici Spolu, pro níž natočil i sérii spotů, dá v prezidentské volbě hlas Pavlovi. „Nikoho lepšího nevidím. A zrak mám poměrně dobrý,“ uvedl stručně.

Tagy: