Král vzal Harrymu a Meghan poslední bezpečné místo v Británii. Pár reagoval ostře

Je to kruté a je to konec. Tak se měli Harry a Meghan vyjádřit k poslednímu rozhodnutí krále Karla III., který je měl požádat, aby opustili rezidenci Frogmore Cottage. Sídlo přitom Sussexům dala jako svatební dar Alžběta II. Do rezidence se má nově přesunout další nepohodlný člen rodiny, princ Andrew.

Frogmore Cottage – chaloupka u žabího močálu. Tak nelichotivě se dům jmenuje. Je to ale spíš velmi luxusní rezidence o původně deseti ložnicích, kterou si nechali Harry a Meghan za téměř 2,5 milionu liber zrekonstruovat.

ČTĚTE TAKÉ: Princ Harry čeká na královu omluvu. Chce ji slyšet ještě před korunovací, tvrdí britské zdroje

Ve Frogmore Cottage žili po svatbě. Naposledy tam byli loni v létě, kdy jejich dcera Lilibet slavila své první narozeniny. Teď měla přijít studená sprcha, jak informoval britský bulvární list The Sun. „Bylo jim řečeno, že mají měsíce, jestli ne týdny, na to, aby si sbalili, vrátili klíče a odvezli si věci do Kalifornie,“ popsal editor sekce o královské rodině Matt Wilkinson.

Informaci nově potvrdil i mluvčí vévody a vévodkyně ze Sussexu, kteří se s královskou rodinou rozešli v roce 2020. Harry a Meghan prý královo rozhodnutí považují za kruté a konečné.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Ivana Hrozná byla krutá panovnice. Jako pomstu nachystala?

„Je to signál z královské rodiny, že už tu Harry a Meghan nejsou vítáni. Šlo o poslední místo, které tu měli, poslední věc, kterou jim mohli vzít. Přišli o tituly, o role, o bezpečnost, tohle byla ta poslední věc,“ zdůraznil závažnost králova rozhodnutí Wilkinson.

Přijede Harry na korunovaci?

Nově také vyšlo najevo, že se král Karel III. měl rozhodnout Harryho vyhnat z domu hned po vydání knihy Spare (Náhradník). V té si druhorozený princ, tedy náhradník, nebral servítky. Mimo jiné osočil královnu Camillu, že kula pikle proti Meghan – nazval ji zlou a nebezpečnou.

Znovu se tak otevírá otázka účasti Harryho na korunovaci. Frogmore Cottage bylo prý jeho poslední bezpečné místo v Británii. Harryho sídlo navíc král nabídl princi Andrewovi. Ani ten z toho ale není šťastný, má totiž opustit mnohem větší Royal Lodge.

Tagy: