Královna se nečekaně svěřila se zdravotním stavem Karla III. Zlomilo ji přání od prodavačky

Královna Camilla během návštěvy Severního Irska nečekaně prozradila, jak na tom je po zdravotní stránce její manžel Karel III., který se léčí s rakovinou. „Byl zklamaný, že také nemohl dorazit. Vede se mu ale velmi dobře,“ citoval její slova deník Daily Mail.

Královna Camilla se vydala do Belfastu v Severním Irsku, kde ve čtvrtek ráno na Lisburn Road navštívila několik rodinných a řemeslných obchodů s potravinami, napsal magazín People. Při návštěvě lahůdkářství Arcadia Delicatessen na jihu města krátce promluvila o zdravotním stavu svého manžela, kterému byla před nedávnem diagnostikována rakovina.

ČTĚTE TAKÉ: Žádné kóma ani Williamova nevěra. Princeznina návštěva trhů byla divadlo, míní experti

Tamní prodavačka Brenda Robbová předala královně vzkaz s přáním brzkého uzdravení pro krále Karla III. Při té příležitosti se dotázala, jak na tom je. Camilla podle britského deníku Daily Mail reagovala, že se jejímu manželovi vede velmi dobře. „Byl zklamaný, že také nemohl dorazit,“ dodala Camilla, když si přebírala vzkaz.

Královna navštívila Severní Irsko naposledy v květnu 2023. Nyní to bylo celkově po dvaadvacáté, avšak poprvé bez manžela, připomněl portál BBC. Její Veličenstvo zde absolvuje dvoudenní cestu, kterou měla podniknout i s králem Karlem III. Panovník byl však nucen zůstat doma.

Camilla odcházela s taškami plnými tamějších produktů a poté, co sama ochutnala, přislíbila, že je doveze domů i svému manželovi.

Kvůli léčbě rakoviny král Karel III. ustoupil od svých veřejných povinností, na kterých ho převážně zastupuje právě Camilla.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Král Karel III. se po diagnóze rakoviny objevil v práci. Vzkazy lidí ho dohnaly k slzám

Tagy: