Manžel Makarenko byl propuštěn z vazby. Ve Skotsku nadále čelí podezření ze znásilnění

Taťána Makarenko a Martin Pánek

Soud propustil z vazby Martina Pánka

Martin Pánek, podnikatel a manžel šéfky Miss Czech Republic Taťány Makarenko, se vrátil domů. Skotský soud rozhodl o jeho propuštění ze zadržovací vazby, ve které skončil poté, co měl figurovat v kauze údajného znásilnění šestnáctileté dívky ve Skotsku skupinkou čtyř Čechů. V případě prokázání viny by podnikateli hrozilo až 10 let ve vězení.

Pánská jízda Martina Pánka a jeho tří přátel se po neúspěšném zápase Sparty Praha na hřišti Glasgow Rangers měla zvrhnout v sexuální obtěžování šestnáctileté dívky, která se poté svěřila tamní policii. Podle deníku Blesk si Pánek a jeho kumpáni měli údajné znásilnění dokonce natáčet na mobilní telefony. Ve čtvrtek Pánek přistál na letišti v Praze.

ČTĚTE TAKÉ: Fotbalista Neymar a brazilská modelka Bruna se rozešli měsíc po narození jejich dítěte

„Mohu potvrdit, že byli na kauci propuštěni dva ze čtyř obviněných a jeden již dříve ze zdravotních důvodů. Náš zastupitelský úřad v Londýně a generální konzulát v Manchesteru jsou po celou dobu v kontaktu s rodinami dotyčných,“ uvedl ministr zahraničních věcí pro Super.cz.

Přímo na letišti poskytl novinářům komentář Pánkův právní zástupce. „Martin Pánek byl propuštěn ze zadržovací vazby, což vzhledem k povaze té kauzy vnímáme jako odpovídající řešení. Skotské úřady nepovažují osobní přítomnost ve Skotsku za nutnost. Spolupracujeme jak se skotskými úřady, tak s kolegou právníkem ve Skotsku. Budeme postupovat v maximální součinnosti k řádnému vyšetření věci a samozřejmě doufáme, že se to nedorozumění brzy vysvětlí,“ sdělil pro web Extra.cz.

CNN Prima NEWS se neúspěšně pokoušela spojit se žádostí o komentář i s Taťánou Makarenko. Ta už dříve ze svých sociálních sítí odstranila všechny odkazy na profily svého manžela.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Smutná zpráva od Jiřího Bartošky. Herci se vrátila rakovina, podstupuje onkologickou léčbu

Tagy: