Manželské prokletí? Jiřího Pomeje zabila rakovina, Kuklová kvůli ní přišla o obě ňadra

Herečka Michaela Kuklová už třetím rokem statečně bojuje s rakovinou. Karcinom, který odhalila až magnetická rezonance, byl téměř neviditelný. Za sebou má chemoterapie a ozařování. Jak na tom v současné době je?

O tom, že trpí rakovinou prsu, se Michaela Kuklová, která v sobotu slaví 55. narozeniny, dozvěděla náhodou. Žádné příznaky nepociťovala, zákeřná choroba udeřila bez varování. Preventivní lékařské prohlídky ani vyšetření na mamografu nic neukázaly, nádor odhalila magnetická rezonance až ve chvíli, kdy už byl poměrně velký.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Zdeněk Pohlreich promluvil o rakovině, s níž bojovala jeho milovaná manželka

Herečka následně podstoupila operaci obou ňader a odebrali jí dvanáct uzlin. Absolvovala i chemoterapii a ozařování. „Potřebuji dostat mezi ženy informaci, že přístroje opravdu nejsou stoprocentní. Prošla jsem dvěma typy mamografu, dělali mi sono, kontrolovaly mě celkem tři lékařky. Jen díky pozdějšímu pohmatnému nálezu jsme nakonec věděli, kam vlastně mířit biopsii,“ popsala Kuklová v rozhovoru pro pořad Showtime.

Tři roky léčby, ještě jí zbývají dva

Poslední výsledky jí však dávají důvod k radosti. „Ahojky přátelé, dozvěděla jsem se výsledky mnohých průběžných vyšetření a všechna jsou v pořádku. Je to vždycky radost a děkuju moc všem svým lékařům i sestřičkám, že mě dali do kupy. Když si uvědomím, co dokážou, vlastně mi to přijde neuvěřitelný. Mám za sebou tři roky léčby a zbývají dva. Malé výročí. Uteklo to a ve výsledku to byly moc hezké roky. Suma sumárum jen pár dní bolestí, jinak spousty opory od vás, díky, díky!!! A poznání mnoha báječných lidí,“ pochlubila se nyní herečka na sociální síti.

V současné době podstupuje už jen léčbu ve formě léků. „Třikrát ťukám a vděčně děkuju. Letošní rok bude asi ještě naplněnější, těším se na všechno a věřím, že nadále ve zdraví,“ dodala Kuklová.

Dojemný vzkaz pro exmanžela Jiřího Pomeje

Její bývalý manžel, herec a producent Jiří Pomeje, za něhož byla provdána 15 let, zemřel na rakovinu hrtanu. Přestože jejich rozvod neprobíhal zrovna v klidu, s odstupem let na Jiřího vzpomíná s láskou a úctou. Nedávno u příležitosti jeho nedožitých 57. narozenin sdílela na sociální síti jejich společné fotografie.

A napsala k nim: „Někdy mi bývá smutno, že z mého života už odešlo hodně veliké množství lidí. Jako by se s jejich odchodem přítomnost teprve skutečně stala minulostí. Čím dál raději se vracím do vzpomínek a znovu prožívám některé životní okamžiky. Jsou to setiny vteřin, které mě přenesou, ale v ten moment tam jsem. Přítomně a živě. A někdy se vzápětí dostaví zvláštní stesk a bol, jak nám vyměřený čas rychle utíká. A ty vzpomínky... dostavují se mi jen ty pěkné. Přeju tam nahoru parádní narozeninovou oslavu.“

Tagy: