Margita o Zagorové: Hanka byla do poslední chvíle šťastná. Po svém odchodu mi dala znamení

Trávili spolu téměř každý den.

Showtime speciál: Štefan Margita exkluzivně (1005)

Hanu Zagorovou ani v nemocnici neopouštěl optimismus. Zpěvačka do poslední chvíle hovořila o práci a moc se těšila, až vystoupí na lednovém koncertě v pražské O2 aréně. V exkluzivním rozhovoru to pro redakci Showtime řekl její manžel Štefan Margita, který se s jejím odchodem stále jen těžce vyrovnává.

„Ona zemřela v pátek, a ve čtvrtek kolem páté odpoledne se ještě probrala, koukla na mě a řekla: ‚Pusinku.‘ [...] Hanka byla do poslední chvíle šťastná. Řekla to tím posledním slovem – pusinku. Doteď si s ní povídám a když se vracím domů, vždy ji pozdravím slovy: ‚Hani, už jsem doma.‘ Je to strašně těžké,“ svěřil se Margita reportérce Showtimu Martině Jandové.

Ačkoliv mu jeho manželka velice schází, těší ho, že ji do poslední chvíle neopouštěl optimismus. Neustále prý mluvila o práci a těšila se na nadcházející koncert v O2 aréně. „Stále se vyptávala, co budeme dělat. Jestli půjdeme na Slavíka. Prostě netušila, že se to stane. Byla velice pozitivní,“ řekl Margita. „Mluvili jsme i o koncertu, na kterém se měla ukázat v O2 aréně. Když jsem pak šel z nemocnice domů, poprosila mě, ať ji doma vyfotím její červené šaty. Že by si je vzala,“ doplnil smutně.

Zagorová strávila v nemocnici poslední dva týdny svého života. Nablízku jí byl právě její manžel. Když se její zdravotní stav začal v posledních čtyřech dnech prudce zhoršovat, nehnul se od ní ani na krok. Zagorová zemřela v pátek 26. srpna.

Hanka byla úžasná, pořád je

Jak sám Margita přiznal, krátce po jejím odchodu si moc přál, aby mu dala ještě poslední znamení. To se mu nakonec splnilo. „Někdo si může říct, že jsem se asi zbláznil. Ale jednou v noci jsem se probral a na levé ruce ucítil, jak mě pohladila,“ vylíčil Margita. Oporou mu jsou v těchto těžkých chvílích nejen rodina a blízcí přátelé, ale také fanoušci, kteří mu denně posílají povzbudivé zprávy.

Smířit se s těžkou životní situací mu pak pomáhá i jeho práce. Na konci září vystoupil na akci Staré Pecky v Mikulově, 24. ledna pak chystá velký koncert v O2 aréně, na kterém uctí památku své dlouholeté manželky. Vystoupí na něm mimo jiné i zpěvačka Lucie Bílá.

„Tolik lásky, co Hanka dávala lidem. Já jsem neznal a neznám takového člověka. Za třicet let manželství jsem nikdy neslyšel, že by pomluvila nějakého kolegu. Třeba ho neposlouchala, ale nikdy neřekla špatné slovo. Byl to strašně hodný člověk. Byla úžasná a pořád je,“ uzavřel Margita.

Exkluzivní zpověď Štefana Margity si můžete poslechnout i jako podcast:

Tagy: