Markleová a princ Harry se bojí o děti. Sociální sítě podle nich poškozují duševní zdraví

Meghan Markleová společně s princem Harrym vyjádřili obavy z vlivu sociálních sítí na jejich potomky. Podle nich je potřeba provést zásadní změny na platformách, které mohou poškozovat duševní zdraví u mladých lidí. Kvůli negativním dopadům sociálních médií umírají lidé, zejména pak děti, řekla vévodkyně podle agentury AP.

Princ Harry a Meghan Markleová jsou rodiči čtyřletého prince Archieho a dvouleté princezny Lilibet. Pár vystoupil v rámci panelové diskuse v New Yorku v rámci akce zabývající se povědomím o duševním zdraví, kde otevřeně hovořili o dopadu sociálních médií na děti.

ČTĚTE TAKÉ: Manželka Willa Smitha promluvila. Se slavným hercem žijí odděleně déle, než kdokoli čekal

Obavy z on-line prostředí

„Musíme se zbavit myšlenky, že s mladými dětmi je něco v nepořádku. Ne, je to svět, který kolem nich vytváříme,“ cituje slova prince Harryho magazín Entertainment Tonight. Markleová zdůraznila důležitost své role matky a hovořila o obavách, které sdílí s dalšími rodiči ohledně obsahu, který děti konzumují on-line.

„Být matkou je nejdůležitější věcí v mém životě. Samozřejmě mimo toho, že jsem manželkou Harryho,“ řekla. „Jsem ráda, že naše děti jsou ve věku, kdy jsou ještě dost malé, takže nyní to není náš aktuální problém. Ale jsem vyděšená, jak to pokračuje, a brzy nás to čeká,“ nastínila.

Někdejší hvězda seriálu Kravaťáci, která se v minulosti otevřeně vyjadřovala ke svému duševnímu zdraví, uvedla, že je třeba provést změny v algoritmech, aby děti nekonzumovaly obsah, který nechtějí vidět. Nicméně zůstává optimistická. „Věřím, že s více posluchači, a jak řekl můj manžel, s větší osvětou a viditelností toho, co se opravdu děje, můžeme udělat nějaké významné změny,“ uvedla během diskuse. „Lidé jsou zranění a umírají, zejména děti,“ upozornila vévodkyně.

Vévodu a vévodkyni ze Sussexu motivovali o tématu veřejně promluvit poté, co se účastnili různých akcí, kde poslouchali rodiče, kteří přišli o své děti kvůli negativnímu ovlivnění sociálními médii.

„Pro nás je prioritou proměnit bolest v účel,“ pronesl Harry podle agentury AP. Dodal, že on a Meghan chtějí poskytnout co nejvíce podpory a prostoru rodičům, jež ztratili své potomky, aby se mohli společně soustředit na řešení a žádná další rodina by nemusela procházet tím, čím oni.

Meghan v souvislosti s tím vedla konverzace s výkonnými pracovníky technologických společností, kteří uvedli, že na sociálních platformách zavádějí bezpečnostní opatření. Doplnila však, že jsou zapotřebí lepší řešení.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Toxický vztah Harryho a Meghan. Už i Američané je vyhazují, říká expertka na královskou rodinu

Tagy: