Martina Formanová se s Gottem pokoušela o miminko. Se syny oscarového režiséra nevycházela

Spisovatelka a scénáristka Martina Formanová, která 9. ledna oslavila 58. narozeniny, měla pro starší muže vždycky slabost. V jejím životě hráli významnou roli dva, o 27 let starší zpěvák Karel Gott a o 34 let starší oscarový režisér Miloš Forman. Oba bezmezně milovala a toužila s nimi založit rodinu, což se jí podařilo až s druhým zmiňovaným. Jak na své životní partnery vzpomíná?

První velkou láskou Martiny Formanové byl Karel Gott, kterého poznala na jednom večírku. V té době jí bylo osmnáct a studovala v Brně gymnázium. O sedmadvacet let starší zpěvák ji na rozdíl od jejich vrstevníků přišel zajímavý a přitažlivý. Zaujal ji svým elegantním oblečením a vůní kořeněných parfémů.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Ivana Gottová s dcerami opouští vilu na Bertramce. Stěhují se do nového luxusní domu za 70 milionů korun

Jakmile odmaturovala, pronajala si byt v Praze a Karlovi navrhla společné bydlení. On ale o tom nechtěl ani slyšet. Obával se ztráty svobody a ze vztahu raději vycouval. Po čase se ale k sobě znovu vrátili a bylo to vážné. Dokonce se spolu pokoušeli o miminko. „Já jsem nemohla otěhotnět. My jsme měli období, že jsme se o to pokoušeli. Tehdy, kdyby se to stalo... Čert ví, jak by se ten život dál odvíjel. Měla jsem obrovský strach, že děti nikdy mít nebudu,“ svěřila se Formanová v rozhovoru pro pořad Face to Face.

Gotta před smrtí navštívila. Přišel mi smířený, uvedla

Stýkali se zhruba deset let. „Ale bylo to období, že mezitím jsme měli jiné vztahy. Já jsem chtěla nějakého stálého partnera, on to měl hodně rozlítané,“ přiblížila Martina. Rozešli se v dobrém a zůstali spolu v přátelském kontaktu. Naposledy se spolu viděli tři měsíce před Gottovou smrtí. „Byla jsem u nich na Bertramce s mojí sestrou, kterou Karel znal z osmdesátých let, na večeři. Přišel mi hodně smířený s tím, že odejde,“ zavzpomínala zlomeným hlasem Formanová.

Na manželovy syny z předchozího vztahu žárlila

Její osudový muž, režisér Miloš Forman byl starší o čtyřiatřicet let. Seznámila se s ním díky své diplomové práci na FAMU. „O prázdninách jsem odjela do Ameriky, abych se zdokonalila v angličtině, a říkala jsem si, že když jsem tam, bylo by dobré mít citaci přímo Miloše Formana. Tak jsem mu napsala lístek, on se se mnou sešel a takhle to dopadlo,“ prozradila s úsměvem Formanová v pořadu 7 pádů Honzy Dědka.

Forman rodinu sjednotil

V roce 1998 se jim narodila dvojčata Andrew a James, o rok později se vzali. Forman měl z předchozího manželství s herečkou, zpěvačkou a výtvarnicí Věrou Křesadlovou také dvojčata, Petra a Matěje. Jak Martina přiznala, zpočátku s nimi vztah neměla zrovna nejlepší.

„Jsem asi o rok nebo o dva mladší než jeho synové. ze začátku to nebylo zas tak dobrý. Ruku na srdce. Já jsem na ně taky žárlila, protože Miloš pořád: ,Zavolej jim, napiš jim, jestli nechtějí přiletět.‘ A já si říkala, že dělají drahoty, že můžou být rádi, že mají takového tátu. Nevím, prostě jsem byla trošku blbá,“ uvedla Martina v pořadu 7 pádů Honzy Dědka s tím, že Forman ji a své syny tlačil dohromady tak trochu násilím.

„Místy tam byl trochu odpor na obou stranách, ale musím říct, že to byl od něj skvělej tah. Pak jsme se hodně sblížili, naše děcka se skamarádila. I s jeho bývalou ženou Věrou Křesadlovou máme hezký vztah. Rodinu sjednotil, díkybohu za to,“ prohlásila Martina Formanová.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Co všechno ze svého  soukromí prozradila Martina Formanová v pořadu 7 pádů Honzy Dědka?

Tagy: