Jsme hodní kluci, alkohol nepijeme a drogy nebereme, tvrdí Mirai. Sní o tom, že obletí svět

Alkohol v kapele Mirai téměř nepijeme a drogy nebereme. Stali se z nás hodní kluci, prohlásil populární český zpěvák Mirai Navrátil v pořadu 7 pádů Honzy Dědka. Prozradil, že strach z létání přetavil v koníček a rád by měl osm dětí.

Mirai Navrátil je členem jedné z nejoblíbenějších českých hudebních skupin. Mirai jsou známí díky hitům Lítej, Anděl či Vedle tebe usínám. Frontman kapely se v talkshow 7 pádů Honzy Dědka rozpovídal o tom, že nejen on sám, ale ani ostatní členové během koncertů téměř vůbec nekonzumují alkohol.

ČTĚTE TAKÉ: Supermodelka si v 62 letech založila OnlyFans. S Krainovou dokazují, že věk je jen číslo

Jsou zcela střízliví

Před koncerty ani moc nerozcvičuje hlasivky. „Hlasivky už moc necvičím, ale dělám kliky,“ řekl Navrátil.

Přiznal, že kdysi holdoval alkoholu, to už je ovšem minulostí. „Dřív jsem hodně dával panáky, potom jsem s tím přestal a zjistil jsem, že je lepší varianta dát 50 kliků,“ řekl. Členové mnohých kapel jsou zvyklí se před vystoupením posilnit i něčím tvrdším, to rozhodně ale není případ skupiny Mirai. „My nefetujeme, už nejsme ani ožralí. Dneska je rock and roll přijít na pódium a vědět, co se tam děje. Řada rockerů z devadesátek říká, že si ty koncerty vůbec nepamatují,“ řekl.

„Na koncertech jsme hodní kluci. Dohrajeme, dáme si vodu, jedeme na hotel a spát. Protože další den je další koncert,“ doplnil.

Muzikant má slabost pro kytary. Není ale jediný z kapely, který propadl kouzlu tohoto hudebního nástroje. „Náš kytarista má větší slabost, ten si koupil ještě větší nesmysl. Jeho kytara stála skoro mičudu. A ještě byl nespokojený a vyměnil ji za nějakou ještě dražší,“ řekl v talkshow.

Strach proměnil v koníček

Kdysi se bál létání, své obavy ale přetavil ve velkého koníčka. „Létání je strašně krásná věc, všem to doporučuju. Já jsem se bál létat i v běžné lince, ale rozhodl jsem se postavit se strachu čelem. Teď je z toho obrovská láska a veškerý volný čas trávím na letišti v Letňanech,“ uvedl.

S Markusem Krügem mají velký sen. Chtěli by obletět celý svět. Navrátil si však není jistý, jestli do toho půjde. „Letěli jsme spolu do Salcburku. Cestu jsme podnikli strojem z roku 1960, protože na lepší nemáme peníze. Přišel náš kámoš, že nám doleje olej, když letíme tak daleko. Ale zapomněl nám tam dát víčko. Dotankovali jsme v Budějovicích a chtěli jsme dál a najednou nám ve vysílačce přišlo sdělení, že nám pravděpodobně chybí „oil-bomb“. Když jsme přistáli v Salcburku, zjistili jsme, že nám chybí asi osm litrů oleje. Tak nevím, jestli s Markusem chci kolem světa, asi se trochu bojím,“ popsal.

Celý rozhovor sledujte v úterý 14. listopadu ve 21:35 na Primě. Kromě Miraie Navrátila si Honza Dědek pozval také herce Jana Šťastného a herečky Markétu Plánkovou a Petru Špindlerovou.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Zpověď Terezy Ramby o dětech i zklidnění. Prozradila také, jak se s manželem skoro nevídali

Tagy: