Gross by oslavil 53. narozeniny: Věřím, že se na mě táta z nebe dívá, říká dcera Natálie

Zemřel před sedmi lety na nevyléčitelnou nemoc ALS. 30. října by expremiér Stanislav Gross oslavil 53. narozeniny. Jak na něj vzpomíná jeho dcera Natálie (20), která se v českém šoubyznysu prosadila jako muzikálová zpěvačka a herečka?

Natálie Grossová letos v září oslavila dvacáté narozeniny. Když se stal její otec ve svých čtyřiatřiceti letech nejmladším premiérem v historii země, byly jí dva roky. Dětství prožila s ochrankou v zádech. Tím, že tak vyrůstala odmalička, nepřišlo jí na tom nic zvláštního. Svého tátu milovala. Velmi ji podporoval v lásce k hudbě a divadlu, ke kterému odjakživa tíhla.

O to víc ji mrzí, že se nedožil jejích úspěchů. Září v muzikálech, byla nominována na cenu Thálie, uplatňuje se i jako filmová herečka. „Vzpomínám na něj často při děkovačce. Vím, že mě táta sleduje, a snad mu dělám radost,“ svěřila se pro Novinky.cz.

Matka ji vede k Bohu

Stanislav Gross v roce 2014 onemocněl amyotrofickou laterální sklerózou (ALS). Ta postupem krátké doby paralyzovala celé jeho tělo. Upnul se k duchovnímu životu, veřejně se omluvil všem lidem, kterým ublížil a které zklamal. Zákeřné chorobě podlehl 16. dubna 2015. Natálii v té době bylo dvanáct let.

„Byla jsem ještě malá, když se to stalo. Maminka mě vedla k Bohu, a to mi moc pomáhalo a pomáhá dosud. Brala jsem to tak, že tatínek odešel tam, kde je mu líp. Dokonce líp než nám. A že se na mě seshora dívá,“ uvedla talentovaná umělkyně.

S tím, že je občas označována jako protekční dítě se dodnes snaží vyrovnat. „Můj táta byl politik a to mi jako nálepka asi už zůstane. Je pravda, že mi někdy pomohlo, že lidi znají moje jméno, a tak jsou zvědaví na moje písničky. Ale nechci, aby mě pořád brali jako dceru expremiéra. Mám vlastní cestu jako zpěvačka, ne jako něčí dcera. Někdy mi lidi píšou, že jsem protekční spratek a podobné lahůdky. Snažím se to nevnímat. Jsou lidé, kteří mi to neodpustí, ale pak je dost těch, co mi fandí. Věřím, že se táta na moje úspěchy z nebe dívá,“ poznamenala Natálie Grossová.

Tagy: