Ženy, které miloval Karel Gott: Tanečnici se snažil utajil, k oltáři ho dostala jediná

Legenda české pop-music zpěvák Karel Gott, který by v pátek oslavil 84. narozeniny, měl spoustu ctitelek. Jen jediné ženě se podařilo dostat ho k oltáři, a to Ivaně, rozené Macháčkové. Kdo patřil k mistrovým největším láskám? A proč mu to s nimi nakonec nevyšlo?

Antonie Zacpalová

S bývalou tanečnicí karlínského divadla se Karel Gott seznámil během natáčení klipu k písní Lady Carneval, kde Antonie dělala takzvané křoví. Jejich vztah trval necelý rok a vzešla z něj dcera Dominika. Zpěvák se ale o ní dozvěděl až devět měsíců po jejím narození. Před veřejností, a dokonce i svými rodiči, vztah s ní tajil. Poprvé ji navštívil, až když jí byl rok.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Krutý osud pěveckého idola 80. let Stanislava Procházky. Zemřel předčasně. Před smrtí byl psychicky na dně

„Nic jsem netušil, Tonka mi ani neřekla, že je těhotná. Dominika se narodila v době, kdy se nehodilo mít dítě a nežít s jeho matkou. Proto jsem to jistou dobu tajil,“ vysvětloval Gott ve své knize. Do konce života si to však vyčítal. Nejvíce, že to neřekl ani své matce, která po vnoučatech toužila. „To je mi hodně líto. Velmi si přála, abych se usadil, oženil a měl rodinu. Vnoučete se chtěla dožít. Bohužel jsem jí to nestihl říct,“ litoval zpěvák.

Přestože s Antonií Zacpalovou nikdy nežil, finančně ji celý život pomáhal. Byli v kontaktu až do jeho smrti. Bývalá tanečnice poslední léta žije v domově pro seniory. Jak sama uvedla, po Gottovi už nikdy žádného partnera neměla, byl pro ni osudovým mužem.

Iveta Kolářová

Vyučená prodavačka byla jeho velkou fanynkou. Chodila na každý koncert a jednou se dostala až do jeho šatny. Milostný poměr spolu udržovali více než rok. Těsně předtím, než se rozešli, Iveta zjistila, že s ním čeká miminko. Oznámila mu to až dva měsíce před porodem. Když se v roce 1987 narodila dcera Lucie, Gott už měl jinou partnerku. O Lucii i její matku se však celý život finančně staral. Díky Lucii se dočkal i vytoužených kluků. V prvním manželství se ji narodil syn Vojtěch a Jan, z nichž měl Karel obrovskou radost a snažil se být tím nejlepším dědečkem. Po jeho smrti se Lucie rozvedla a ve druhém manželství se jí letos narodil třetí syn.

Jitka Svobodová

Půvabná brunetka, která pracuje v oděvním průmyslu, patřila k jeho osudovým ženám. Učarovala mu svou krásou i nádhernou postavou. Chodili spolu pět let a rozešli se proto, že Karel Jitce zatajil, že se mu narodilo druhé dítě. Svobodová prý během vztahu s Gottem otěhotněla, ale protože si zpěvák dítě nepřál, údajně šla na potrat. O to víc ji pak mrzelo, že má miminko s jinou.

Martina Formanová

Mezi jeho milenky patřila i manželka oscarového režiséra Miloše Formana. Poznali se na jednom večírku, když Martině bylo osmnáct let a studovala na brněnském gymnáziu. Zpěvák ji na rozdíl od většiny jejích vrstevníků přišel zajímavý a přitažlivý. Zaujal ji svým elegantním oblečením a vůní kořeněných parfémů. Jakmile odmaturovala, oznámila mu, že si v Praze pronajala byt a začnou v něm společně bydlet. O tom ale Karel nechtěl ani slyšet. Bál se ztráty svobody a ze vztahu raději vycouval. Po několika letech se však znovu dali dohromady. Láska ale neměla dlouhého trvání. Zatímco zpěvák v té době prožíval bouřlivé vztahové období, Martina už se chtěla usadit a založit rodinu.

Marika Sorosová

S půvabnou Slovenkou se seznámil na koncertě v Berlíně v roce 1997 a prožil s ní tři velmi bouřlivé roky. Marika na něj totiž velmi žárlila, a právě to byl důvod jejich rozchodu. „Po dobu, co jsem s ním žila, vím minimálně o třech ženách, se kterými mě podvedl. Dělalo mu dobře, když mohl pobláznit nějaké mladě děvče. Později se už ovládal, protože velmi dobře věděl, že udělám scénu nebo mu uteču,“ prohlašovala impulzivní blondýnka, která dokonce o jejich milostném životě napsala knihu. Dnes už žije poklidným životem, vdala se za řidiče kamionu, s nímž má tři děti.

Alice Kovácsová

Byla jeho múzou a dlouholetou milenkou. Do Gotta se zamilovala ve svých sedmnácti letech. Sehnala si na něj číslo, zavolala mu a rovnou ho pozvala k sobě domů na večeři. Mistr skutečně přijel a od té doby spolu udržovali milostný vztah. „Nikdy se neptala, kde jsem byl, s kým a proč. O tom, jestli ona je jediná, anebo mám ještě další, nebyla nikdy řeč. Neslyšel jsem od ní jedinou výčitku. Byla to moc zajímavá dívka, vždycky si s ní bylo o čem povídat,“ popisoval Gott v knize Když milenky pláčou.

Po zpěvákově smrti přišla s šokujícím tvrzením jeho prvorozená dcera Dominika, která v knize o slavném otci napsala, že právě s Kovácsovou má mít její otec nemanželského syna Huga. „Znám výroky z knihy a respektuji, co je tam napsáno. Jinak to nebudu komentovat,“ vyjádřila se pro německý Bild na toto téma Alice. Informaci tedy nepopřela.

Kovácsová se nakonec provdala za herce a hudebníka Ondřeje Havelku.

Tagy: