Nevěřím, že syn Jakub spáchal sebevraždu, ani neprovedli pitvu, říká Ivan Vyskočil

Herec Ivan Vyskočil prožívá nejtěžší chvíle v životě. Jeho šestačtyřicetiletý syn Jakub, šéf dopravní skupiny BusLine, spáchal na začátku května sebevraždu a zanechal po sobě dopis na rozloučenou. Této verzi ale známý herec přestává čím dál tím víc věřit. Co za smrtí jeho potomka podle něj skutečně stojí? Byla to vražda?

Krátce po tragédii Ivan Vyskočil na CNN Prima News vyloučil, že by za sebevraždou syna stály rodinné problémy. „Měl hodnou a pevnou rodinu, milující ženu a bezvadné dítě,“ řekl herec. K dobrovolnému odchodu ze světa se Jakub podle něj rozhodl kvůli psychickému nátlaku podnikatele Jiřího V., který v jeho společnosti dříve působil jako manažer. Ten ale veškeré Vyskočilovo obvinění důrazně odmítá.

„Neustále se mu boural do firmy, psychicky ho trápil a týral. Pořád se do té firmy cpal, tahal z ní prachy, intrikoval, na lidi házel všelijaké nesmysly a trestní oznámení... Můj syn byl pod velkým psychickým tlakem. Co Jakub píše v tom dopise na rozloučenou, to je hrozné,“ uvedl tehdy Vyskočil pro CNN Prima NEWS.

V případu je podle herce řada pochybností

Po několika týdnech svůj názor přehodnotil. Nyní už si nemyslí, že by jeho syn spáchal sebevraždu. „Přestávám už věřit tomu, že by si to Jakub udělal sám,“ prohlásil herec pro web Extra.cz. Zaráží ho, že nikdo z nejbližších nebyl přizván k identifikaci těla a nebyla provedena ani soudní pitva.

„To, co všechno kolem toho policie neudělala, už mi nepřipadá jako náhoda. Od toho dne, co Jakub zemřel, policie nemluvila s nikým z nás. Nepřijde vám to divné? Neinformovali nás ani o tom, co na místě našli, místo činu nebylo ani za policejní páskou,“ vysvětlil herec své pochybnosti.

Celou věc prý nenechá jen tak být. „Je dobré věřit ve vyšší spravedlnost. Chci se dopátrat toho, jak to ve skutečnosti bylo. A půjdu po tom. Jestli si nějaká místa, a neříkám, že zrovna policie, myslela, že nám bude stačit říct o sebevraždě a my sklapneme paty a necháme to rychle spát, aby se nic nenašlo, tak se pletou. Celé to na mě působí tak, jako by někdo chtěl, aby se to rychle zametlo pod koberec,“ dodal Ivan Vyskočil.

Tagy: