Patejdl rakovinu tajil, Vondráčkové se ale před smrtí svěřil. Bylo to šokující, říká

Vašo Patejdl s Věrou Martinovou a Helenou Vondráčkovou

Zemřel Vašo Patejdl

Slovenský zpěvák Vašo Patejdl vážnou diagnózu tajil před veřejností, o nemoci věděli jen jeho nejbližší, mezi které patřila zpěvačka Helena Vondráčková. Přiznala, že o nemoci jí kamarád řekl, ale doufala, že to dopadne jinak. O Patejdlových zdravotních problémech, věděla také hudebnice Heidi Janků, ani ta však netušila, že je diagnóza takto vážná.

Zpráva o odchodu do hudebního nebe osmašedesátiletého zpěváka Vaša Patejdla byla pro fanoušky a mnohé kolegy z showbyznysu velmi nečekaná. O vážné nemoci, která byla muzikantovi diagnostikována zhruba před dvěma měsíci, měli informace jen lidé z úzkého kruhu.

ČTĚTE TAKÉ: Vašo Patejdl podlehl zákeřné rakovině. Nečekali jsme to, je v šoku umělcova manželka

Protože Patejdl žil poslední roky svého života v Praze s Češkou Miluší, byl v blízkém kontaktu s českými kolegy z branže a některým přece jen přiblížil svůj zdravotní stav. Že bojuje s rakovinou jater, řekl zpěvačce Heleně Vondráčkové. „Skutečně to byla šokující zpráva. Je mi to strašně líto, protože odešel člověk, kterého jsme všichni milovali a vážili si ho. Byl výborný muzikant, aranžér, zpěvák, skladatel a kamarád. Ani ne před měsícem jsem s ním byla v Přerově na tenisovém turnaji. Vím, že měl zdravotní problémy, ale vůbec by mě nenapadlo, že by to takhle dopadlo,“ citoval prohlášení Vondráčkové pro TASR slovenský portál Topky.sk.

Že má Patejdl zdravotní potíže, věděla i Heidi Janků, se kterou ho pojila spolupráce, ale i blízké přátelství. „Poslední dobou jsme byli hodně v kontaktu. Napsal mi píseň Ztracený ráj, je to duet, ten si se mnou zazpíval na mých narozeninách a nedávno jsme natočili vánoční duet,“ řekla pro web Super.cz. „Nevěděla jsem ale nic konkrétního. Hlavně jsem netušila, že je to tak vážné,“ přiznala zpěvačka.

O rakovině jater řekl Patejdl jen několika známým, potvrdil Jan Baláž z Elánu. „Ještě včera navečer jsem s ním telefonoval, takže jsem věděl, že je to velmi zlé,“ vysvětlil v sobotu pro TASR Baláž.

Zprávu o úmrtí Patejdla zveřejnila na svém facebookovém účtu skupina Elán v sobotu 19. srpna. O příčině smrti kapela v prohlášení nic neuvedla. Další detaily o zpěvákově odchodu ale v neděli přinesl deník Blesk. S odkazem na své zdroje uvedl, že Patejdl podlehl rakovině jater. S nemocí přitom bojoval pouhé dva měsíce a věřil, že ji porazí.

Fanoušci o jeho vážném stavu neměli tušení, nadále totiž koncertoval a vystoupení nerušil ani na zbytek roku. Naopak měl velké plány na vánoční turné letos před zimními svátky, na příští rok zase plánoval koncerty se skupinou Elán. Své poslední vystoupení odehrál na konci července na festivalu Benátská. „Věnoval se léčbě své nemoci. Věřil, že to bude dobré,“ uvedli jeho kolegové, kteří si nepřejí být jmenováni.

Tagy: