Vašo Patejdl po sobě zanechal 15letého syna. Kvůli o dost mladší ženě se přestěhoval do Prahy

Hudebník Vašo Patejdl s manželkou Miluší

Zemřel Vašo Patejdl

Smrt Vaša Patejdla, který zemřel po krátké, těžké nemoci ve věku 68 let, šokovala celý národ. Zpěvák, klávesista a spoluzakladatel slavné slovenské skupiny Elán po sobě zanechal manželku, kterou si vzal před osmi lety, a 15letého syna.

Vašo Patejdl se během života ženil dvakrát. S první manželkou Alenou, s níž prožil téměř třicet let, měl dva syny – Václava a Roberta. Pak se zamiloval do o sedmnáct let mladší Češky Miluše. Odstěhoval se za ní do Prahy, v roce 2008 se jim narodil syn Mikuláš a v roce 2015 se vzali.

„V životě někdy nastane situace, kdy se musíte zásadně rozhodnout, jak dál. V roce 2015 jsem se podruhé oženil a s manželkou jsme řešili, kde se usadíme. Nakonec jsme se rozhodli pro Prahu. Hlavní roli hrálo to, že jsem tu v poslední době měl a pořád mám víc pracovních příležitostí než v Bratislavě,“ prozradil Vašo před dvěma lety v rozhovoru pro CNN Prima NEWS.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Krutý osud zpěváka Stanislava Procházky. Dívčí idol zemřel předčasně, před smrtí byl psychicky na dně

Ročně najezdil až 60 tisíc kilometrů

V té době populace bojovala s pandemií koronaviru, kvůli níž nemohl koncertovat. „Měl jsem naplánovaných asi 80 koncertů. Přišel jsem o hodně peněz. Naštěstí mám jako autor nějaké tantiémy od OSA. Ale co ti muzikanti, co je nemají? Kolik let studovali a cvičili na svůj nástroj a z čeho teď mají žít? Docela dlouho mi trvalo, než jsem pochopil, že ta pandemie bude nadlouho. Než to celé vypuklo, měl jsem obden koncert, ročně najel i 60 tisíc kilometrů, střádal čas na komponování a práci ve studiu. Nezbývá, než se s tím naučit žít,“ prohlásil hudebník.

O to víc si tehdy užíval života a věcí, na které předtím neměl čas. „Na všechno je relativně dost času, a tak se občas jen tak ‚flákám‘. Ráno vstanu o něco později, udělám si čaj, kouknu na internet a pak se rozhodnu, jestli půjdu sekat a skládat dříví (do krbu), nebo se pokusím složit něco geniálního u klavíru… Bohužel se ukazuje pravda, že nejlepší inspirací jsou pro skladatele termíny. A ty mě momentálně moc netlačí,“ uzavřel Vašo Patejdl.

Tagy: