OBRAZEM: Jak šel čas s Trumpovou. Nikdy nechci vypadat na víc než na třicet, říkala

Americkou i českou veřejnost ve čtvrtek zasáhla smutná zpráva o smrti první manželky exprezidenta USA Donalda Trumpa a československé rodačky Ivany Trumpové. Bývalá modelka a podnikatelka si vždy zakládala na svém vzhledu. Za svůj život absolvovala několik plastických operací. „Nikdy nechci vypadat na víc než na třicet,“ prohlásila kdysi v jednom rozhovoru. Redakce CNN Prima NEWS pro vás vybrala několik fotek, které mapují život Ivany Trumpové.

Trumpová, za svobodna Zelníčková, se narodila 20. února 1949 ve Zlíně. Když u ní rodiče zaznamenali pohybové vlohy, podporovali ji ve sportovní kariéře. Tehdejší Československo jí ale brzy připadalo malé, takže aby mohla odejít na Západ, vdala se za lyžaře s rakouským pasem Alfreda Winklmayra.

S pozdějším americkým prezidentem se setkala v roce 1976, když pracovala jako modelka. Svatba se konala o rok později. Do své rodné země se ale i s dětmi pravidelně vracela, především kvůli českým rodičům. V tuzemsku měla mnoho přátel včetně mnoha českých celebrit. Manželství Trumpových ukončil rozvod v roce 1992, a to po Trumpově románku s bývalou Miss Georgia Marlou Maplesovou.

Trumpová se po rozvodu stala úspěšnou podnikatelkou. Ve čtvrtek se v médiích objevila zpráva o její smrti, což později potvrdila rodina.

„S velkým zármutkem oznamuji všem, kteří ji milovali, a těch je mnoho, že Ivana Trumpová zemřela u sebe doma v New Yorku,“ napsal Trump na síti Truth Social. „Byla to báječná, krásná a úžasná žena, která vedla skvělý a inspirativní život. Její pýchou a radostí byly její tři děti, Donald junior, Ivanka a Eric. Byla na ně tak hrdá, jako jsme na ni hrdí my všichni. Odpočívej v pokoji, Ivano!“ dodal.

Tagy: