Odchod Haščákové rozesmutnil známé tváře: Nad ztrátou truchlí Maláčová i Dolinek

Smutná zpráva, že do hudebního nebe odešla slovenská zpěvačka Barbara Haščáková, zasáhla nejen fanoušky, ale i řadu známých osobností. Nad ztrátou truchlí například politička Jana Maláčová či zpěvák Stanislav Dolinek.

Celé Česko i Slovensko v neděli zasáhla smutná zpráva o úmrtí zpěvačky Barbary Haščákové, která se nejvíce proslavila v ikonickém duu devadesátých let MC Erik & Barbara. Sociální sítě zaplavily dojemné vzkazy nejen od fanoušků, ale i od řady známých tváří.

ČTĚTE TAKÉ: Je to jako plivanec do ksichtu, popsala Slováčková. Co nejhoršího může slyšet nemocný?

„Tam nahoru ti přeju jen tu nejlepší zábavu a skvělou náladu. Odpočívej v pokoji, Barbaro,“ napsal na sociální síti zpěvák Stanislav Dolinek, který se proslavil v pěvecké soutěži Česko hledá Superstar.

Zemřela Barbara Haščáková 🖤, slovenská zpěvačka hitů mého mládí. Pamatujete na Keď príde láska, Sen nebo Anjel? Byla jen o dva roky starší. Je mi to moc líto. Teraz sa už malý anjel len z výšky díva 🙏.

Posted by Jana Maláčová on Sunday, December 3, 2023

Odchod hudebnice, která je známá pro hity Sen či Keď príde láska, rozesmutnil také českou političku Janu Maláčovou. „Zemřela Barbara Haščáková, slovenská zpěvačka hitů mého mládí. Pamatujete na Keď príde láska, Sen nebo Anjel? Byla jen o dva roky starší. Je mi to moc líto,“ napsala na Facebooku exministryně práce a sociálních věcí.

„Dnes jsem se dozvěděl, že v Americe, kde žila, odešla zpěvačka Barbara Haščáková, u nás známá především ze skupiny Maduar a později z dua Mc Erik & Barbara. Bylo jí pouhých třiačtyřicet let. Když jsem před pár měsíci psal knížku ABBA za železnou oponou a dával do ní jejich CD s coverem Dancing Queen, přemýšlel jsem, jak se asi má a že je pro její fanoušky velká škoda, že se rozhodla pro život v Americe a zpívání pověsila na hřebík. Byla to dobrá zpěvačka a v devadesátých letech jsem její písničky rád poslouchal,“ zavzpomínal spisovatel Miroslav Graclík.

Zaskočený smrtí ikonické zpěvačky, která zemřela v důsledku náhlé cévní mozkové příhodě, je i její blízký kamarád Pierre Cédrick Klimeczek. Toho si mohou televizní diváci pamatovat z kulinářské show Prostřeno. „Byl to pro mě obrovský šok, že už i ty jsi odešla a teď jsi andělem tam nahoře. Bylas mi ohromnou podporou, když mi před rokem zemřel můj poslední přítel Denis. Tvoje hlasové zprávy na dálku mi neskutečně dobíjely baterky a já jsem zase nakopával tebe. Chtěl jsem tě mít tady, protože s tebou a na tvojí hudbě jsem vyrůstal a formoval se. Odpočívej v pokoji, drahá Barbaro. Posílám objetí a polibek,“ vzkázal své kamarádce.

Poctu na sociální síti vzdala zpěvačce také umělkyně Natália Puklušová. „Můj první idol. Moje dětství. Smutná zpráva,“ uvedla v instagramovém příběhu slovenská herečka a zpěvačka.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Smutná zpráva od Jiřího Bartošky. Herci se vrátila rakovina, podstupuje onkologickou léčbu

Tagy: