Čtvrtý rok Josefa Laufera v umělém spánku: Zprávy z okolí věštily definitivní konec

Herec Josef Laufer

Zemřel Josef Laufer

Až do svých 80 let hýřil herec a zpěvák Josef Laufer vitalitou a vystupoval po celém Česku. Před čtyřmi lety však během plánované operace srdeční chlopně prodělal srdeční zástavu, po níž ho lékaři uvedli do umělého spánku – a už se nikdy neprobral. Podle kolegů se jeho stav v posledních měsících před smrtí nijak nelepšil.

Šance, že se zpěvák a herec Josef Laufer z umělého spánku probere a bude žít plnohodnotný život, se každým dnem snižovaly. V umělém spánku byl už čtvrtý rok. Podle informací CNN Prima NEWS se jeho zdravotní stav vůbec nelepšil. „Co mám zprávy, tak je to pořád stejné a Pepa se ještě neprobral,“ prozradil redakci letos v únoru herec Jiří Krampol, kterého s Lauferem pojilo celoživotní přátelství.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Měli ho odpojit už dávno, smrt je pro něj vysvobozením, řekl o Lauferovi Troška

Dlouhá léta byli sousedé, bydleli v domě v Pařížské ulici v Praze a vídali se v podstatě každý den. „Je hrozné, co Pepíka potkalo. Je mi to strašně líto. Myslím na něj a držím mu palce,“ dodal tehdy herec.

V pondělí jdu na zákrok, v úterý volám, řekl Laufer

Dlouho byl s Josefem Lauferem v úzkém kontaktu hudebník Zdeněk Hrubý, který s ním připravoval rodinný muzikál Ostrov pokladů. Jak uvedl pro CNN Prima NEWS, Laufer bral zákrok, který ho čekal, jako banální. „Trávili jsme spolu ve studiu celé dny. V neděli, když jsme finišovali, mi řekl: ‚V pondělí jdu na ten zákrok, v úterý ti zavolám a doděláme to.‘ Bohužel ve čtvrtek mi pak volali a sdělili mi, co se stalo. Je to strašný,“ povzdechl si Hrubý.

Jak dále sdělil, Laufer byl na svůj věk ve velmi dobré kondici. „Pepa se finálního výsledku našeho muzikálu už bohužel nedočkal, ale věřím, že by ho potěšilo, jaký úspěch má a že se divákům líbí. Ostrov pokladů se v Divadle Broadway hraje dodnes. Hrozně moc si přeji, aby to viděl,“ prohlásil letos v únoru Hrubý. O aktuálním zdravotním stavu interpreta hitu Sbohem, lásko, já jedu dál, příliš informací neměl. „Pořád čekám a doufám, že se uzdraví a všechno dobře dopadne. Modlím se tam nahoru,“ konstatoval tehdy hudebník pro CNN Prima NEWS.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Herec Jiří Krampol promluvil o svém zdravotním stavu

Tagy: