Lidé se pustili do Paris Hiltonové. S dítětem si užívala dovolenou na hořící Havaji

Movitá dědička hotelového impéria Paris Hiltonová vyrazila s manželem Carterem Reumem a sedmiměsíčním synkem na dovolenou, a to rovnou na havajský ostrov Maui, kde zuří nejhorší požáry za sto let. Na ostrově zůstávala navzdory prosbě guvernéra, aby turisté Maui opustili. Lidé na sociálních sítích se rozčilují nad šílenou nezodpovědností a odtržení od reality.

Na druhý největší ostrov Havaje dorazila Paris Hiltonová minulý týden v úterý, napsal magazín Page Six. Ve stejný den začaly ničivé požáry.

ČTĚTE TAKÉ: V ohnivém pekle na ostrově Maui se nachází 12 Čechů. Úřady nevědí, kolik lidí se pohřešuje

V sobotu byla s manželem Carterem Reumem a synem Phoenixem vyfotografována v luxusním letovisku Wailea, které se nachází jen necelých padesát kilometrů od zdevastovaného města Lahaina, uvedl britský Daily Mail. V neděli se objevil menší požár v oblasti Kihei, tedy pouhých osm kilometrů od místa prázdninového pobytu Hiltonové.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Havaj se potýká s devastujícími požáry

Miliardářskou prominentku to vůbec nevyvedlo z míry. Na snímcích je zachycena, jak se rozesmátá prochází po pláži v náručí se sedmiměsíčním synem. Ostrov neopustila ani poté, co guvernér Josh Green vyzval turisty, aby ostrov opustili a nenavštěvovali ho v průběhu celého srpna, pokud to nebude nutné, upozornil Havajský úřad pro cestovní ruch.

Zahraniční média i lidé na sociálních sítích začali za „vysmáté fotografie“, když nedaleko umírají lidé,  Paris okamžitě pranýřovat. Ve spojitosti s dovolenou na Maui padají i slova jako „idiotka“, „nechutné“ a „nezodpovědnost“.

„Mezitím, co svět hoří, oni si užívají. Musí být hezké být až takhle odtržený od reality,“ napsal jeden z komentujících na sociální síti X. „Nechutné, požádali turisty, aby ostrov opustili,“ zaznělo dále. Někteří ale nevidí důvod k nenávistným poznámkám.

„Nedělá nic špatného. Ona sama přeci nemůže vyřešit to, co se tam děje,“ zastal se Hiltonové jeden z fanoušků. „Mají snad smutně sedět doma kvůli tomu, že jiní procházejí krizí?“ zamyslel se další z obdivovatelů dědičky.

Nejhorší požár v USA za 100 let

Podle nejčerstvějších informací mají požáry na svědomí 99 úmrtí, napsal web CNN. Stále se pohřešují stovky lidí, a protože se zatím prohledala jen čtvrtina zasažené oblasti, počet mrtvých se může zvýšit. Katastrofa na Havaji se zapsala do současných dějin jako nejtragičtější požár ve Spojených státech za posledních sto let.

Plameny na ostrově Maui zpustošily především historické město Lahaina, kde na západním pobřeží sežehly asi tisícovku domů. V oblíbené dovolenkové destinaci shořelo nebo bylo poškozeno přes 2 200 budov, z nichž bylo šestaosmdesát procent obytných. Na místě působí záchranáři i psi vycvičení k hledání lidských ostatků. Domy, které záchranáři prohledali, označují svítivě oranžovým křížkem.

Tagy: