Petr Sepeši Ivetu Bartošovou týral, dítě zplodil s jinou. Jak vypadá jeho syn?

Nezapomenutelný český zpěvák Petr Sepeši, který vytvořil umělecké pěvecké duo s Ivetou Bartošovou, by v těchto dnech oslavil třiašedesáté narozeniny. Jeho život vyhasl v pouhých pětadvaceti letech při tragické nehodě na železničním přejezdu ve Františkových Lázních. Jaké bylo soukromí talentovaného umělce?

Sepeši se narodil ve slovenském městě Brezno, většinu života ale prožil v západočeské Aši, kde žil se svou matkou Lýdií a mladším bratrem Janem. Vystudoval mechaniku textilních strojů a do vojny pracoval v textilce. Po návratu ze základní vojenské služby toužil prorazit jako zpěvák. Objížděl pěvecké soutěže a když se v roce 1983 na Mladé písni Jihlava seznámil s Bartošovou, odstartovala tím jejich spolupráce. Stali se partnery nejen na pódiu, ale i v soukromém životě. Mezi jejich nejznámější hity patřila píseň Knoflíky lásky.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Co dělá a jak vypadá dvojče zpěvačky Ivety Bartošové? Sestra Ivana odhalila rodinné tajemství

Do pokoje si vodil milenky

Na mnohé působili Petr s Ivetou jako pohádkový pár. Dlouho se mělo za to, že jejich romantický vztah byl po celou dobu zalitý sluncem, až s odstupem let se ukázalo, že taková idylka to mezi nimi zase nebyla.

„Týral mě. Vodil si k nám do pokoje i milenky. Já protestovala, a tak mě třeba zamkl v koupelně. Milovala jsem ho, ale bylo to náročné. Říkal, že si nemůže pomoct. Plakal a stále opakoval, že nemůže mít jenom jednu ženskou. Omlouval se a odprošoval. Pořád jsem si myslela, že ho změním a zkoušela to vydržet,“ popisovala Bartošová v knize Neměla jsem se narodit.

Narození syna se nedožil

Sepeši svého jediného potomka zplodil s půvabnou prodavačkou Marií, která pracovala v jednom pražském obchodním domě. Jeho narození už se ale nedožil. Syn Petr dlouho neměl ponětí, že kdysi velmi populární zpěvák je jeho otcem. Matka mu to tajila až do jeho dvanácti let.

„Kluci ve škole pořád mluvili o svých tátech, já nemohl, a tak jsem se mámy jednou zeptal. Moc se jí do toho ale nechtělo. Řekla mi ale nakonec pravdu, ukázala tátovy fotky, pustila jeho desky a já začal na tátu být moc pyšný. Je mi moc líto, že jsem člověka jako on nestihl poznat. Ale od jeho rodičů a přátel vím, že to byl skvělý chlap. Snažím se být jako on,“ svěřil se zpěvákův syn v rozhovoru pro deník Blesk.

Jak dále přiznal, Bartošová prý nechtěla, aby se o jeho přítomnosti veřejnost dozvěděla a nejraději by byla, kdyby se vůbec nenarodil. Se zpěvačkou se ale osobně nikdy nesetkal.

Mrazivá podobnost jejich smrti

Vztah Sepešiho a Bartošové ukončila až obrovská tragédie. Po návratu z turné po Sovětském svazu se zpěvák vydal za maminkou do Aše. Na železničním přejezdu u Františkových Lázní však nedal pozor a vjel pod vlak. Zemřel v pouhých pětadvaceti letech.

Toto neštěstí velmi poznamenalo i Bartošovou, která se celý život potýkala s depresemi, labilitou a útěchu hledala v alkoholu a lécích na uklidnění. „Když Petr zemřel, na nějaký čas jsem úplně vzdala život,“ přiznala v knize zpěvačka, která svůj život ukončila v roce 2014 skokem pod vlak.

Sebevraždu načasovala na devětadvacátého dubna. Sepeši přitom tragicky zahynul rovněž devětadvacátého. Jen to nebylo v dubnu, ale v červenci. Oba našli smrt na kolejích. Zda to byl Ivetin záměr, se už nikdy nedozvíme.

Podívejte se na video: Co říká Marta Kubišová o mužích?

Tagy: