Pohlreich řekl, čím si přivydělával za socialismu. Promluvil i o novém pořadu Česko na grilu

Čím si Zdeněk Pohlreich přivydělával před kuchařinou?

Zdeněk Pohlreich v 7 pádech Honzy Dědka

Kuchař Zdeněk Pohlreich v oblíbené talkshow 7 pádů Honzy Dědka promluvil o novém pořadu Česko na grilu. V něm také přiznal, že i když je v současné době majitelem několika restaurací, že v nich už nevaří. „Rozhodl jsem se, že si zmenším pracovní úvazek. Doma ale vařím, protože mám manželku,“ řekl Pohlreich. Dále prozradil, jak si za dob socialismu přivydělával.

Ještě než se Zdeněk Pohlreich stal uznávaným šéfkuchařem vyhlášených pražských restaurací, prodával před Vánoci kapry. „Nejhorší při tom bývalo, když bylo těsně nad nulou, protože je ti úplně stejná zima, ale ta váha nenamrzá, není to prostě zábavný,“ vzpomínal Pohlreich v pořadu 7 pádů Honzy Dědka. „To bylo ještě za socíku, aby bylo na kořalku,“ dodal.

ČTĚTE TAKÉ: Rodiče mají zajímavý toxický vztah, říká Anička Slováčková. Promluvila i o vlastní svatbě

Oblíbený český šéfkuchař povyprávěl i o rituálu, který dodržoval. „S kluky jsme měli takovou tradici, že jsme 23. prosince, když to všechno skončilo, šli do hospody oslavit Vánoce. Dali jsme si jedno pivo a usnuli. Místo rukou jsme měli fialový jelita. Byla to jedna z nejtvrdších věcí, které jsem kdy dělal,“ prozradil Pohlreich.

Dnes už nejen že kapry neprodává, ale už ani nevaří ve svých restauracích. „Já jsem se rozhodl zmenšit si pracovní úvazek. Doma vařím, protože mám manželku. A pro své dva psy musím taky. Z toho, co zbyde, nebo co je zrovna ve slevě,“ překvapil.

Ačkoli je uznávaným odborníkem v řemeslu, sám si občas rád užívá neřesti v podání fast foodu. „Když si chci zaprasit, nenápadně zajedu k okýnku a tam se ozve: „Pojď se podívat, je tady Pohlreich. Můžete se mi podepsat?“ Takhle vypadá moje návštěva fast foodu,“ řekl pobaveně.

Když do něj zavítá, vždy přesně ví, co si dá. „Mám tradičně danou svoji objednávku, objednám si dva kousky smaženého kuřete, které mi chutná, sednu si do auta, po cestě to rychle sním, aby to na mě doma neprasklo,“ přiznal Pohlreich.

Nový pořad Česko na grilu

V talkshow 7 pádů Honzy Dědka Pohlreich mimo jiné promluvil i o novém pořadu Česko na grilu, kde společně s kolegou Martinem Svatkem jsou v roli porotců. Oba umí soutěžící podpořit, ale zároveň je vytáhnout z komfortní zóny. Jedinečnou show pak provází oblíbení moderátoři Tomáš Zástěra a Patricie Pagáčová.

Novou soutěžní reality show Česko na grilu definují rozpálené grily, slunce nad hlavou, napětí a pořádná dávka emocí. Deset párů složených z milovníků grilování soutěží o titul Grilmastera roku i zajímavou výhru v souboji nad žhavými uhlíky pod přísným dohledem nekompromisní poroty.

Kromě Zdeňka Pohlreicha si moderátor Honza Dědek pozval do Švandova divadla herečku Kateřinu Marii Fialovou, herce Alexeje Pyška a muzikanta Petra Fialu. Premiérový díl sledujte v úterý 2. dubna ve 21:35 na Primě.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Brzobohatý po záři reflektorů nikdy netoužil. U táty viděl, co sláva obnáší

Tagy: