Poslední chvíle Margity se Zagorovou: Strašně ji miluju, je už tak moc slabá, zoufal si

Hana Zagorová a Štefan Margita

Štefan Margita byl zesnulé zpěvačce až do poslední chvíle oporou. Kvůli Haně Zagorové zůstával v nemocnici a ze všeho nejvíc si přál, aby zdravotní potíže překonala. Deníku Blesk prozradil, jak se se svou milovanou ženou loučil.

„Mění jí krev, ale hlavně dostává silná antibiotika. Snad pomohou, modlím se za ni. Já ji tak strašně miluju. Je už tak moc slabá,“ svěřil se deníku Blesk začátkem týdne zoufalý Margita. Zpěvačku prý navštěvoval v nemocnici dvakrát denně.

„Hanka má neuvěřitelnou podporu ve svých fanoušcích. Skládají a posílají jí písničky na její novou desku. Všechny si je v nemocnici poslouchá a má z toho velkou radost,“ pokračoval operní pěvec. Zagorová si svých příznivců podle něj vždy nesmírně vážila.

Neopouštěl ji optimismus

Zdálo se, že ani v nemocnici Zagorovou neopouštěl optimismus. „Představte si, že ona pořád věří, že v září poletíme do Málagy… Držte nám palce,“ dodal Margita. I on se o to jako milující manžel snažil, Zagorovou v posledních chvílích podporoval přímo u jejího lůžka.

„Je tam strašně smutno a prázdno. Ředitel Ústavu hematologie a krevní transfuze Petr Cetkovský mi povolil, že mohu zůstat u Hanky celý den a noc,“ řekl. Všechno bylo marné, zpěvačka 26. srpna zemřela.

Zagorová s Margitou byli stabilním párem českého šoubyznysu, který nešetřil vzájemnou chválou. „Je to nejlepší manžel na světě. Je báječný,“ říkávala o Margitovi Zagorová. „Pro mě je to boží dar, který jsem dostal,“ říkal pěvec.

Zpěvačka do poslední chvíle doufala, že se jí podaří ještě vrátit na jeviště, a nikdy neztrácela naději. „Musím být hodně v posteli, ale už jsem začala chystat desku. Mám zatím hotových sedm písniček a jsou moc krásné,“ řekla v květnu v pořadu Showtime na CNN Prima NEWS.

Tagy:
nemocnice Hana Zagorová Štefan Margita Málaga Showtime Blesk Ústav hematologie a krevní transfuze Petr Cetkovský