Poslední chvíle Sinéad OʼConnorové: Žiji jako nemrtvé noční stvoření, jsem ztracená

Sinéad OʼConnorová

Zemřela zpěvačka Sinéad O'Connorová

Irská zpěvačka Sinéad OʼConnorová krátce před svou smrtí sdílela na sociální síti zoufalé vyznání. Popsala v něm bolest, kterou zažívá od chvíle, kdy její sedmnáctiletý syn spáchal sebevraždu. Od té doby bojovala s vážnými psychickými problémy.

Na svém twitterovém účtu zveřejnila 17. července fotografii se synem. Snímek doprovázel dojemný text:  „Od té doby žiji jako nemrtvé noční stvoření. Byl láskou mého života, světlem mé duše. Byli jsme jedna duše ve dvou polovinách. Byl to jediný člověk, který mě kdy bezpodmínečně miloval. Bez něj jsem ztracená v bardu (buddhistický termín označující různé stavy mezi smrtí a novým zrozením v různých formách života, pozn. red.).“ Přidala také několik odkazů na smutné písně s věnováním všem matkám, jejichž děti si sáhly na život.

ČTĚTE TAKÉ: Publicista o Sinéad OʼConnorové: Měla jeden hit, ostatní písně vyhořely. Matka ji tyranizovala

Syn Shane spáchal na začátku ledna roku 2022 sebevraždu. Oběsil se poté, co utekl z nemocnice, napsal britský deník Daily Mail. Bylo mu pouhých 17 let.

Se synovou smrtí se OʼConnorová vyrovnávala velmi těžce. Měla vážné psychické problémy, dokonce musela být hospitalizovaná. Na sociální síti se fanouškům svěřila, že také plánuje vzít si život. Za své veřejné výroky se později omluvila, uvedl magazín People.

S psychickými problémy bojovala roky. V minulosti se několikrát pokusila o sebevraždu, informoval web BBC.

Policie ve čtvrtek uvedla, že její smrt nejeví známky cizího zavinění. Když ji policisté nalezli v jejím londýnském bytě, už nejevila známky života a byla na místě prohlášena za mrtvou. Co přesně se jí stalo, zatím není jisté. Irská legenda po sobě zanechala tři děti.

Středeční zpráva o smrti šestapadesátileté zpěvačky zasáhla fanoušky po celém světě. Proslavila se hitem Nothing Compares 2U, který byl byl hudebním magazínem Billboard dokonce vyhlášen jako nejlepší světový singl roku 1990. Sinéad OʼConnorová vystupovala několikrát i v České republice.

Tagy: