Poslední vlny alopecie byly horší, začal jsem brát antidepresiva, řekl Jordan Haj

Jordan Haj v pořadu Povídej

Jordan Haj v pořadu Povídej na CNN Prima NEWS

Muzikant a herec Jordan Haj si prošel nelehkým obdobím. Od dvaceti let ho trápí alopecie. Poslední vlny ale byly horší než předešlé, jak se svěřil moderátorce Radce Červinkové v pořadu Povídej na CNN Prima NEWS. Umělec dále vysvětlil, proč začal s antidepresivy.

„Ve dvaceti mě skolila alopecie. Vypadaly mi vlasy, táhne se to se mnou doteď. Nyní poprvé, téměř v pětatřiceti, mám zarostlé všechny vlasy díky iksté léčbě,“ řekl Haj v pořadu Povídej na CNN Prima NEWS.

ČTĚTE TAKÉ: Myslela jsem, že Soukup je tím pravým. Koktová slíbila, že bude Hanychové po rozchodu oporou

V ten moment, kdy onemocněl, šlo jeho sebevědomí rapidně dolů. „Je to autoimunitní onemocnění, které se objevuje a mizí. Netrápí mě to, když to nemám. Je to nešťastné v tom, že se nedá predikovat, jak se to bude vyvíjet a jestli zabere léčba. To je hlavní stres toho všeho. Člověk žije v neustálém otazníku,“ uvedl partner Emmy Smetany.

Zpočátku vůbec netušil, proč mu na hlavě chybí kolečko vlasů. Rozhodně nepředpokládal, že by se mohlo jednat o alopecii. „Když se to stalo poprvé, myslel jsem si, že je to nehoda. Pár dní předtím jsem měl totiž focení, kde mi žehlili vlasy. Tak jsem si říkal, že mi možná kus spálili. Netušil jsem to,“ vzpomínal hudebník. „Pak se to postupně rozjelo. Ze začátku jsem se nevyděsil, to až záhy, když jsem zjistil, co to je,“ doplnil.

Antidepresiva

Jordan Haj si prošel před nedávnem náročným obdobím, kdy musel sáhnout po prášcích. „Poslední vlny alopecie byly horší, proto jsem nasadil antidepresiva. Poprvé v životě mi to způsobilo táhlou úzkost,“ řekl a vysvětlil, co zrovna v ty momenty cítil. „I když vím, že všechno je skvělý, tak mám problém se nadechnout. Ráno vstávám s úzkostí, ráno ji polykám a žiji s ní. Skrývám před světem, že žiji s úzkostí, protože je mi blbé přiznat, že nejsem spokojený. Není to leukémie ani rakovina,“ říkal si v temných časech Haj.

Nebylo to ale poprvé, co se uchýlil k antidepresivům. „Když mi bylo asi dvacet, zkoušel jsem nějaká antidepresiva a vůbec mi to nezabíralo. Hodně jsem se hádal s mámou, do toho jsem měl tátu v Izraeli na přístrojích v kómatu, vypadávaly mi vlasy, s Emmou jsme to měli hodně bouřlivé, vyhazovali jsme si navzájem věci z okna a tak. Tehdy jsem je začal brát. Nedlouho nato jsem se na ně ale vyprdl,“ zavzpomínal.

Muzikant a herec Jordan Haj v rozhovoru s moderátorkou Radkou Červinkovou promluvil také o svém dětství, které z části prožil v Izraeli. Celý rozhovor si můžete poslechnout v premiérovém dílu pořadu Povídej v sobotu 9. září od 21:25 na CNN Prima NEWS.

Tagy: