Pravda o milostném románku Evy Pilarové a Fidela Castra. Věnoval jí luxusní vilu

V sedmdesátých letech byla zpěvačka Eva Pilarová na komunistické Kubě doslova hvězdou. Často tam létala koncertovat a měla tam i spoustu fanoušků. Patřil mezi ně dokonce i kubánský vůdce Fidel Castro. Jeden čas se dokonce hovořilo o tom, že jejich vztah byl milenecký. Jak to mezi sebou měli?

Se svým tajemstvím se zpěvačka Eva Pilarová během života svěřila módnímu návrháři Osmanymu Laffitovi, který se na Kubě narodil a dlouhá léta žije v Čechách. Během té doby se spolu velmi spřátelili.

„Mluvili jsme o tom. Je pravda, že Fidel Castro věnoval Evě vilu ve čtvrti Miramar, to mi osobně potvrdila. Poskytl jí ji, aby tam během svých pobytů na Kubě bydlela. Ale ona ho prý nikdy v životě osobně neviděla a ani jeho dar nepřijala. Nikdy v té vile nebyla. Vím, že se říkalo, že za ní Fidel Castro dokonce jezdil do Československa, ale tomu se jen smála, že spolu žádný poměr neměli, že jsou to drby,“ přiblížil Osmany Laffita v knize Dotýkat se hvězd.

Na Kubě zpěvačka jen o vlásek unikla jisté smrti. Po sérii koncertů si pobyt na karibském ostrově prodloužila a její kapela mezitím odletěla domů do Prahy. Nedaleko ruzyňského letiště však došlo k nehodě. Letadlo dosedlo půl kilometru před ranvejí. Utrhl se mu podvozek, pak křídlo, nakonec se obrátilo na střechu a začalo hořet. Na místě zemřelo pět hudebníků a zvukař ze souboru Evy Pilarové. Žádnému z nich tehdy nebylo ještě ani třicet let. „Eva pak měla hrůzu z létání a vždy, pokud to šlo, raději zvolila cestu autem nebo vlakem, než aby letěla,“ zavzpomínal módní návrhář.

Zemřela na selhání ledvin

Eva Pilarová zemřela 14. března 2020 ve věku 80 let. Jak prozradil vdovec Jan Kolomazník, na smrt nebyla připravená, měla spoustu plánů a elánu. „Blížilo se její výročí šedesát let na scéně, ke kterému chystala koncert. Sama si napsala scénář, vybrala si hosty. Všechno to měla připravené. Byla pozitivní, nepřipouštěla si, že by to mohlo dopadnout špatně,“ prozradil Kolomazník deníku Blesk.

Všechno prý začalo tím, že Eva doma nešťastně upadla, zlomila si rameno a stehenní kost. „Příčina smrti nebyla ani rakovina, ani covid, jak potom vznikly fámy. Třináctého března byl vyhlášen covid a ona čtrnáctého března ráno zemřela. Ona zemřela na selhání ledvin, spouštěč jejího odchodu byl ten pád. Měla tříštivě zlomené rameno a zlomenou stehenní kost. Ležela tři měsíce v nemocnici a dělali jí znovu operace ramena, a to byl spouštěč všeho,“ přiblížil vdovec, který s hvězdnou zpěvačkou prožil šestatřicet let. Přestože byl o třináct let mladší, věkový rozdíl nikdy neřešili. Seznámili se v divadle Alhambra, kde Kolomazník tancoval.

Tagy: