Podivná závěť herce Gambona. O milence a matce jeho synů se nemluví, rozhodl filmový Brumbál

Poslední vůle herce Michaela Gambona, známého ze série filmů o kouzelníkovi Harrym Potterovi, budí rozpaky. Představitel legendárního Albuse Brumbála podle zjištění britského deníku Daily Mail zanechal téměř veškerý svůj majetek manželce Lady Anne a jejich synovi Fergusovi. Lady Anne ale nebyla jedinou ženou v jeho životě, poslední roky trávil po boku přítelkyně Philippy Hartové. Dlouholeté milence, se kterou měl dva dospívající syny, ovšem neodkázal nic.

Michael Gambon, který zemřel minulý rok v září ve dvaaosmdesáti letech po zápalu plic, za sebou zanechal majetek ve výši téměř 1,5 milionu liber, v přepočtu na české koruny jde o zhruba 43 milionů. Nyní, po téměř půl roce od hercova úmrtí, bylo odhaleno, co obsahuje jeho závěť, napsal britský web Daily Mail.

ČTĚTE TAKÉ: Krampol je slepě zamilovaný, šlápl vedle, bojí se přátelé. Není to zlatokopka, brání se herec

Gambon, který se proslavil rolí profesora Albuse Brumbála v šesti filmových zpracováních o Harrym Potterovi, odkázal svůj majetek v hodnotě 1,5 milionu liber manželce Lady Anne. Pokud by jeho manželka zesnula dříve než Gambon, v závěti bylo stanoveno, že celé jmění připadne synovi Fergusovi.

Dlouholetou milenku ze závěti vynechal

Britský herec svůj čas dělil mezi svoji manželku Lady Anne, se kterou pobýval v Kentu, a milenku Philippu Hartovou. S o pětadvacet let mladší scénografkou trávil poslední roky života v městském domě v západním Londýně.

Představitel ředitele školy v Bradavicích se na veřejnosti nikterak netajil tím, že má milenku. S Hartovou dokonce přivedl na svět dva syny, nyní sedmnáctiletého Toma a patnáctiletého Williama. Každému chlapci odkázal Gambon podle závěti 10 tisíc liber, necelých 300 tisíc korun.

Dlouholetou milenku však britský herec ze závěti, která byla sepsána i stvrzena v roce 2016, vynechal. Dle zjištění deníku jí nezanechal vůbec nic.

Hartová a Gambon se sblížili v roce 2000 při natáčení seriálu Longitude. Lady Anne zprvu zprávu o manželově dalším vztahu snášela těžce. Dokonce se i odstěhovala z jejich rodinného sídla za 5 milionů liber v Kentu. Po nějaké době se ale s manželovým dvojím životem smířila a nastěhovala se zpět. Britský herec kličkoval mezi venkovským životem s manželkou Lady Anne a synem Fergusem a městským životem s milenkou Philippou Hartovou po dvě desetiletí.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: James Blunt EXKLUZIVNĚ: Praha naprosto vyniká. Prozradil, co nesmí chybět u něj v šatně

Tagy:
peníze smrt Harry Potter herec majetek jmění dědictví závěť Albus Brumbál Michael Gambon Lady Anne Philippa Hart