Princ Harry je v Londýně. Se svým nemocným otcem, králem Karlem III., se ale nesetká

Karel III. a jeho mladší syn princ Harry

Princ Harry je v Londýně

Princ Harry zavítal v úterý do Londýna kvůli konferenci k desátému výročí založení Invictus Games. Server Sky News informoval, že se vévoda ze Sussexu během návštěvy Velké Británie nesetká se svým otcem králem Karlem III., který se léčí s rakovinou.

Princ Harry dorazil do Spojeného království poprvé od své únorové návštěvy, kdy přispěchal za svým otcem Karlem III. poté, co britský monarcha oznámil, že mu byla diagnostikována rakovina.

ČTĚTE TAKÉ: Princezna Kate porušila tradici. Narozeninovou fotku Charlotte zveřejnila proti zvyklostem

Vévoda ze Sussexu přiletěl do Velké Británie z Kalifornie, kde žije s manželkou Meghan Markleovou a dětmi, v úterý, aby se mohl účastnit zítřejší ceremonie u příležitosti 10. výročí založení her Invictus Games v londýnské katedrále svatého Pavla. Hlavním tématem doprovodné konference bude desetiletá historie her, které Harry založil v roce 2014 jako sportovní akci ve stylu paralympiády pro zraněné a nemocné vojáky a veterány.

Harry se podle zjištění serveru Sky News během návštěvy Londýna nesetká se svým otcem, králem Karlem III.

Britský deník Daily Mail pak upřesnil, že setkání panovníka a jeho mladšího syna neproběhne kvůli tomu, že má král Karel III. příliš nabitý program. Princ Harry podle portálu ovšem doufal, že se se svým otcem během návštěvy Londýna uvidí.

„V reakci na četné dotazy a neustálé spekulace, zda se vévoda během svého pobytu ve Spojeném království tento týden setká se svým otcem, to bohužel nebude možné vzhledem k nabitému programu Jeho Veličenstva,“ cituje Daily Mail vyjádření mluvčího prince Harryho. „Vévoda samozřejmě chápe otcův diář plný závazků a různých dalších priorit a doufá, že se s ním brzy setká,“ doplnil mluvčí.

Karel III. však ve středu pořádal zahradní slavnost s ostatními členy rodiny. Harry se v té době údajně nacházel pouhé tři kilometry od místa konání. K uklidnění nepříznivých rodinných vztahů nepřispěl ani fakt, že král předá v pondělí princi Williamovi úřad vrchního velitele letectva. Harry přitom s touto armádní složkou spojil svou ranou kariéru, a to včetně služby v Afghánistánu.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Karel III. byl otevřený, Kate vyvolala negaci. Expertka zhodnotila přístup královské rodiny

Tagy: