Chtěli Harry a Meghan urovnat spor? Williama s rodinou pozvali na oslavu, reakce byla rázná

Princ Harry a Meghan Markleová pozvali prince Williama s rodinou na oslavu prvních narozenin své dcery Lilibet Diany ve Frogmore Cottage. Rodina se ale nezúčastnila. Cambridgeovi dali přednost královským povinnostem, kterých se Harry s Meghan dobrovolně vzdali před dvěma lety. Osmiletý George následoval tradici a poprvé oficiálně navštívil Wales, a to ve stejném věku jako jeho otec.

Je známou skutečností, že vztahy mezi bratry Harrym a Williamem jsou poslední roky napjaté. Nevylepšil je ani proslulý rozhovor z minulého roku, jenž vévoda a vévodkyně ze Sussexu poskytli Oprah Winfreyové. Přesto, Cambridgeovi a jejich tři děti, osmiletý George, sedmiletá Charlotte a čtyřletý Louis, byli údajně pozváni, aby společně strávili čas u Sussexů na oslavě prvních narozenin jejich dcery.

Williamova rodina se na oslavu nedostavila a Lilibet popřála k narozeninám na Instagramu. Přání se objevilo i na Twitterovém účtu královské rodiny, kde bylo zveřejněno krátké: „Přejeme Lilibet vše nejlepší k prvním narozeninám!“

K osobnímu setkání bratrů nedošlo

V den narozenin Lilibet vévoda a vévodkyně z Cambridge navštívili zámek Cardiff ve Walesu, kde plnili své povinnosti v rámci oslav platinového jubilea. Nečekaně se k rodičům připojily i jejich dvě děti, a potěšily tak davy velšských fanoušků královské rodiny. Chyběl jenom nejmladší Luis, kterého podle Page Six rodiče raději nechali doma poté, co byl neposedný na oficiální ceremonii Trooping the Colour.

Tato událost byla pro Williama důležitá. On sám byl ve stejném věku jako nyní George, když poprvé oficiálně navštívil Wales se svými rodiči, princeznou Dianou a princem Charlesem.

Během Harryho pobytu v rodné zemi nedošlo k osobnímu setkání bratrů a jejich rodin ani při jiné příležitosti. „William se stále bojí trávit čas s Harrym o samotě,“ uvedl Page Six. Údajně se obává, aby později nebylo něco prohlášeno jinak, než bylo skutečně řečeno. Druhý nástupník trůnu si pečlivě hlídá svou pověst.

Královská rodina měla během oslav 70 let vlády Alžběty II. unikátní šanci jednou provždy utnout spekulace o boji mezi oběma páry. Princové Harry a William a jejich manželky se setkali v katedrále svatého Pavla během oficiální bohoslužby. Příliš se k sobě však neměli. Rány v královské rodině se mohou zahojit, ale pravděpodobně to bude ještě nějaký čas trvat.

Sussexové v neděli potichu opustili Spojené království a odletěli domů do Kalifornie.

Tagy:
rodina Oprah Winfreyová narozeniny Wales princ Harry Meghan Markle královská rodina slavnost William, princ z Walesu Catherine, princezna z Walesu Pavel z Tarsu Lilibet Diana Mountbattenová-Windsorová