Kauza Depp versus Heardová pokračuje. Jsem posedlý pravdou, hlásal herec u soudu

Soud Johnnyho Deppa a Amber Heardové

Manželství hollywoodského páru Johnyho Deppa a Amber Heardové vydrželo 15 měsíců. V roce 2016 odstartovala herečka soudní melu, která trvá dodnes, a během níž muže obvinila z domácího teroru. S odvetou ale přišel i Depp, za urážku na cti a poškození reputace požaduje v přepočtu přes miliardu korun. Jeho exmanželka chce více než 2,5 miliardy korun.

Johny Depp tento týden promluvil před porotou, aniž by povolal svého advokáta. Připustil hádky, ale ruku prý na Amber nikdy nevztáhl. Násilí prý bylo dominantou ženy. To má dokazovat i výbušný hádka, ke které došlo k v Austrálii v roce 2015, kdy herec natáčel pátý film ze série Piráti z Karibiku, uvádí web Daily Mail.

„Byla rozzuřená. Přišla za mnou k baru a hodila po mě dvě lahve vodky. Nejdřív jsem necítil žádnou bolest, jen teplo a to, jak mi něco stékalo po ruce. Podíval jsem se a zjistil, že mám uříznutou špičku prstu. Díval jsem se přímo na kost,“ uvedl před soudem. Jako důkaz předložil i několik fotografií z nemocnice.

Právnička Heardové Elaine Bredehoftová situaci před několika dny popisovala jinak. „Přitiskl ji k baru a házel po ní jednu láhev za druhou. Pak ji vláčel po rozbitých láhvích po podlaze. Udeřil ji pěstí a kopal do ní. Řekl jí, že ji zabije a že ji nenávidí. Dále ji mlátil a mlátil a nakonec do ní pronikl láhví od likéru,“ pronesla

„Jsem posedlý pravdou. Takže mám vlastně první příležitost, kdy můžu o tomto případu promluvit v plném rozsahu,“ sdělil Depp před soudem. Na cestách údajně musel jeho tým rezervovat další pokoj, aby měl herec kam utéct, když se jeho milá rozzuřila.

U soudu zavzpomínal i na příjemné chvilky s bývalou ženou. „Amber byla milující, chytrá, laskavá, zábavná a chápavá. Měli jsme mnoho společného – bluesovou hudbu nebo literaturu, věci tohoto druhu,“ přednesl.

Herec byl u soudu otevřený a potvrdil, že se stal v minulosti závislým na lécích proti bolesti pramenící ze zranění, které si způsobil při natáčení čtvrtého dílu Pirátů z Karibiku.

Pomáhal si od nejhlubších chmur

Depp přiznal i to, že začal pít a brát léky už v 11 letech. V patnácti vyzkoušel marihuanu a další drogy. Na svou obranu ale tvrdí, že výroky Amber o nekontrolovaném užívání drog jsou přehnané a falešné.

„Pomáhal“ si prý jimi jen v dobách nejhlubších chmur. Byl pro svou bývalou ženu snadným cílem, protože jí důvěřoval a svěřil jí všechna svá tajemství, která teď údajně obrátila proti němu.

Právníci Heardové tvrdí, že obvinění ze zneužívání jsou pravdivá a že poškození Deppovy reputace pramení z jeho vlastního chování. Heardová má v procesu vypovídat později.

Tagy: