Sára Saudková ze statku s chlévy vybudovala luxusní vilu. Nahlédněte do jejího soukromí

Fotografka Sára Saudková našla uprostřed rozmanité přírody vysněné místo pro život. S partnerem Samuelem Saudkem si na okraji Prahy před téměř dvaceti lety zakoupili pozemek, na němž se nacházel starý polozbořený statek s chlévy. Postupem let toto místo proměnili v přepychovou luxusní vilu.

Fotografka, spisovatelka a bývalá manažerka Jana Saudka měla od začátku jasnou představu, jak by jejich vysněný dům měl vypadat. „Jednoduchý, moderní, vzdušný, prostorný, světlý dům s velkými okny,“ popsala Sára. Svoje vize konzultovala s architekty, kteří jí byli pomocnou rukou a nutno dodat, že přetavit sny v realitu nebylo úplně snadné. Stavební práce byly ztížené tím, že se pozemek nachází v nerovném terénu na vysokém svahu.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Herečka Jiřina Bohdalová má chalupu jako z pohádky. Jak to vypadá v její hájence v Českém ráji?

Polorozpadlý statek s přilehlými chlévy byl srovnán se zemí a na místě vznikla moderní novostavba, která se pro jejich rodinu stala tím ideálním domovem. Jak Saudková přiznala, že občas to byla divočina, nicméně výsledek stojí za to a na své dílo může být právem pyšná. Většina interiéru, který je laděn do světlých přírodních barev, je jedním velkým obytným prostorem. Moc nábytku v něm nenajdete, neboť Sára si na přeplácené prostory nepotrpí. V přízemí je vyčleněna místnost, která slouží jako fotoateliér. Francouzskými okny se dá projít na zahradu.

Zahrada připomínala džungli

Mezi oblíbená místa Sáry Saudkové patří zahrada, která je rozsáhlá a specifická. Vede do vysokého svahu, kde je skála, z níž je krásný výhled do širokého okolí. „Když jsme to tu kupovali, tak zahrada byla jedna velká, zpustlá džungle,“ zavzpomínala fotografka.

Že terén není rovný a je v něm značné převýšení, považuje za výhodu. Ráda má divokou zahradu, nesvázanou do záhonů. Plevel jí nevadí, vše nechává na přírodě. Sára je ve svém království s rodinou maximálně šťastná a spokojená. Za ideální považuje i samotnou polohu. „Tohle místo nám bylo asi souzené. Je to tu jako v pohádce, jedinečné místo, které nikde v hlavním městě nenajdete. Dům je skoro na venkově, a přitom jsme pořád v Praze,“ uvedla fotografka a spisovatelka.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Fotbalista David Limberský bydlí v domu plném luxusu. Fitness, bazén nebo pivní sklípek se saunou. Nahlédněte do jeho soukromí

Tagy: