Slavný filmový drsňák oslavil nezvyklé jubileum. Danny Trejo je 55 let bez drog a alkoholu

Herec Danny Trejo, kterého si diváci mohou pamatovat z filmů Machete zabíjí či Desperado, oslavil výjimečné jubileum. Na sociální síti se svým fanouškům pochlubil, že je pětapadesát let čistý a střízlivý. K tomu mu prý dopomohla Boží milost.

Na sociální síti se filmová legenda podělila o obrovský milník. „Dnes jsem pětapadesát let čistý a střízlivý díky Boží milosti,“ napsal americký herec Danny Trejo na svém profilu na Instagramu a snažil se dodat odvahu i ostatním lidem, kteří bojují se závislostí. „Zvládl jsem to den po dni. A pro kohokoliv, kdo s tím zápolí, můžete to zvládnout také,“ povzbudila devětasedmdesátiletá hvězda Spy Kids.

ČTĚTE TAKÉ: Děti potřebují tužit stresem. Babička mě jako malého řezala, popsal Dvořák z kapely Lucie

Pod jeho příspěvkem jsou stovky komentářů s gratulacemi jak od fanoušků, tak kolegů z branže. „Gratuluji,“ napsal herec Emilio Rivera. „Šťastných 55,“ okomentovala herečka Jaimie Alexanderová. „Blahopřeji, šampione,“ vzkázal David Arquette, bývalý manžel Courteney Coxové.

Filmový drsňák se proslavil především rolemi záporáků. Čeští diváci si Treja mohou pamatovat i díky reklamám na zahradní techniku. To, že hrál ve filmech především záporáky, je spjato s jeho minulostí, která ve skutečnosti byla opravdu drsná.

Zachránila ho víra

Jedenáct let strávil v nejznámějších kalifornských věznicích za zločiny, jako jsou prodávání drog a ozbrojené loupeže. Sám byl od mládí uživatelem heroinu a dalších omamných látek. V nejtemnější chvíli v roce 1968 se obrátil k Bohu. Hrozil mu totiž trest smrti za pokus o vraždu. Omylem totiž trefil bachaře do hlavy kamenem, kterým mířil na spoluvězně, připomněl britský deník Daily Mail.

Tehdy učinil slib Bohu, který i dodržel. „Pane, necháš-li mě zemřít s důstojně, budu denně provolávat tvé jméno a udělám vše, co pro svého spoluvězně udělat dokážu,“ vzpomínal v rozhovoru pro CBS Mornings v roce 2021. „A řekl jsem spoluvězně, protože jsem si nemyslel, že se z vězení někdy dostanu,“ přiznal Trejo.

Navštěvoval setkání anonymních alkoholiků a také se před propuštěním z věznice v roce 1969 stal drogovým poradcem. O patnáct let později, když se pokoušel pomoci drogově závislému, režisér filmu Splašený vlak si všiml jeho drsného vzhledu a rozhodl se ho obsadit do filmu. Role ve snímku Andreje Končalovského mu odstartovala hvězdnou kariéru. Na kontě má něco kolem čtyř set filmů a seriálů.

„Všechno dobré, co se mi povedlo, se stalo v přímém důsledku pomoci někomu jinému,“ upozornil Trejo pro CBS.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Životní výhry herečky Zedníčkové. Nový partner i malebný statek. Plním si svůj sen

Tagy: