Princ Harry se s babičkou rozloučit nestačil. S Meghan tak vzdal zesnulé královně hold

Královna Alžběta II. měla s princem Harrym výjimečný vztah.

Zemřela královna Alžběta II.

Královská rodina truchlí za Alžbětu II. v ústranní, symbolicky se ale prezentuje i navenek. Nyní přišli s oficiální reakcí Meghan a princ Harry, kteří vzdali hold královně tím, že titul svých webových stránek změnili na černou barvu. Královninu smuteční fotografii sdíleli na on-line platformě i princ William s chotí Kate.

Meghan a princ Harry mimo jiné vzdali hold královně tím, že titulní stránku svých webových stránek změnili na černou. „Pro láskyplnou památku Jejího Veličenstva, královny Alžběty II.,“ píše se v úvodu webu.

Pod emotivním, ač krátkým vzkazem je také uveden rok narození a úmrtí Alžběty, tedy 1926–2022. Na webových stránkách Royal foundation se objevila fotografie Alžběty II. rovněž s rokem narození a úmrtí. „Královna ve čtvrtek odpoledne pokojně zemřela,“ uvedl web pod portrétovou fotografií Alžběty II.

Veřejnost může poslat vzkaz

Na oficiální doméně královské rodiny pak mohou lidé zanechat vzkaz. „Pošlete prosím kondolenci prostřednictvím tohoto formuláře. Vybrané vzkazy budou předány členům královské rodiny a mohou být uloženy v královském archivu pro pozůstalé,“ uvádí se na webu.

Královna Alžběta II. byla nejdéle vládnoucí britská panovnice, která byla na trůnu 70 let. Zemřela ve věku 96 let. Zprávu uveřejnil Buckinghamský palác. Byla panovnicí v 16 zemích Commonwealthu a zároveň nejvyšší představitelkou anglikánské církve.

Po dobu své dlouhé vlády ustála nejen rozpad Britského impéria, ale i četné skandály v královské rodině. Nejvíce medializovaný byl v roce 2020 odchod jejího vnuka prince Harryho a jeho ženy vévodkyně Meghan z oficiálních rolí královské rodiny. Královna se opakovaně snažila syny princezny Diany znovu sblížit. Více se dočtete zde.

Tagy:
Princezna Diana Alžběta II. princ Harry Meghan Markle královská rodina Commonwealth William, princ z Walesu Catherine, princezna z Walesu webová stránka Anglikánská církev