Alžběta chce ze Skotska slepit královskou rodinu. Tlačí na Harryho, aby volal bratrovi

Britská královna Alžběta II. jako tradičně v tomto období zamířila do Skotska na hrad Balmoral, kde si v minulosti prožila řadu památných momentů. Teď chce ze středověkého sídla organizovat smíření rozhádané královské rodiny. Bude naléhat hlavně na prince Harryho, aby se ozval svému bratrovi Williamovi.

Hrad Balmoral má pro královnu magický nádech. Právě zde trávila mládí, učila se tu jezdit na koni a právě tady se zamilovala do prince Philipa, na jehož žádost o ruku na Balmoralu řekla „ano“.

Letos hodlá Alžběta II. na hradě přemýšlet o tom, jak dát zase dohromady rozhádanou britskou rodinu. „Královna chce znovu zpevnit rodinné vazby a nastolit u jejích jednotlivých členů vzájemnou emocionální podporu,“ sdělil pro web Closer Weekly nejmenovaný zdroj blízký královské rodině.

Alžbětu nadále trápí princ Harry, který se se svou ženou Meghan odstěhoval do Kalifornie a rozkmotřil se se zbytkem rodiny. Nejvíce se svým bratrem Williamem, který mu jeho úprk za Atlantik nemůže odpustit. K mírnému zlepšení bratrských vztahů došlo paradoxně na pohřbu prince Philipa, kde si oba princové mohli promluvit.

Teď chce královna jejich vztah ještě vylepšit. „Alžběta urguje Harryho, aby zorganizoval videohovor, zatímco princ Charles, který je také ve Skotsku, se nabídl, že v této záležitosti poslouží jako prostředník. Určitě to chtělo hodně přemáhání, ale souhlasili, že to udělají, jelikož oba milují a respektují královnu,“ doplnil „špeh“.

Konkrétní myšlenky chce ale královna předat také Williamovi, který je po Charlesovi dalším následovníkem britského trůnu. Alžběta ho chce trénovat v tom, jak zvládat budoucí skandály a další těžkosti. „Alžběta si prošla vším, tím dobrým, zlým i ošklivým. Naučila se, jakou sílu má pozitivní myšlení a přístup, když čelíte problémům s hlavou vztyčenou,“ uzavřel zdroj z královského paláce.

Tagy: