Tajemství zesnulé Ivany Trumpové. Měla před svatbou se Štaidlem. Proč mu utekla od oltáře?

Ivana Trumpová, podnikatelka a bývalá manželka amerického exprezidenta Donalda Trumpa

Rozhovor s Aňou Štaidlovou o zesnulé Trumpové

První manželka bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa, rodačka ze Zlína, prožívala v mládí velkou lásku s o šest let starším textařem Jiřím Štaidlem, bratrem Ladislava Štaidla. Dokonce měli před svatbou. Proč se nakonec rozešli?

Jiří Štaidl patřil k dvorním textařům zpěváka Karla Gotta. Napsal pro něj řadu hitů, jen namátkou: Kdepak ty ptáčku hnízdo máš, Lady Carneval nebo Kávu si osladím. Svoji slávu si užíval po svém. Žil bohémským životem, miloval rychlá auta a také krásné ženy.

Velkou slabost měl především pro sportovkyně. Poté, co se rozešel s krasobruslařkou Hanou Maškovou, zamiloval se právě do Ivany, tehdy ještě Zelníčkové, která závodně lyžovala. V roce 1972 byla dokonce vybrána jako náhradnice do československého olympijského týmu. „Byla to velká láska. Brácha byl do ní blázen. Tvořili moc hezký pár a chvíli to mezi nimi vypadalo dost vážně,“ prozradil ve své knize Víno z hroznů Ladislav Štaidl, bratr Jiřího.

Ivanu Trump vystřídala Patrasová

Dokonce ji měl požádat o ruku, na což Ivana původně s radostí kývla. Rodiče jí ale svatbu rozmluvili s tím, že je na ni ještě příliš mladá. Když to pak oznámila Jiřímu, naštval se a rozešel se s ní. Jeho ego tím velmi utrpělo. Krátce na to začal randit s Dagmar Patrasovou. „Bylo mi sedmnáct, jemu devětadvacet. Přede mnou chodil s krasobruslařkou Hanou Maškovou, pak s Ivanou Zelníčkovou. S ní se ale pořád hádal. Do Zelníčkové jsem se nějak prolnula já,“ uvedla Patrasová v knize Fenomém Dáda.

Štaidlův život nakonec vyhasl tragicky. Bylo mu pouhých 30 let. Když ve svém novém Renaultu uháněl navštívit rodiče do Jevan, narazil do svodidel, vyletěl z auta ven a na místě zemřel. Zbytečná bratrova smrt Ladislava Štaidla zdrtila. „Když nastal ten příšernej den, byl to nepopsatelný šok. Dostával jsem se z toho nesmírně dlouho. Byl jsem opravdu v těžké depresi,“ líčil ve svých pamětech Ladislav Štaidl. „Asi to tak ale mělo být. Také proto toho během krátké doby napsal neuvěřitelně mnoho,“ prohlásil hudebník.

Karel Gott, který s oběma bratry úzce spolupracoval, během života naznačil, že měl blíže k Jiřímu. „Byli jsme si natolik blízcí, že můžu říct, že mě znal lépe než moji rodiče. Když zemřel, utrhlo mi to kousek srdce. Byl to kamarád – a to můžu říct jen o pár lidech,“ vzpomínal Mistr v televizním dokumentu Karel.

Tagy: