Těžké období rappera Rytmuse: Loučil se s rodinou i životem. Týdny si myslel, že umírá

Těžký konec roku prožíval uznávaný hudebník a slovenská hvězda rapové scény Rytmus, vlastním jménem Patrik Vrbovský. V rozhovoru s youtuberem Sajfem se svěřil, že se dva týdny loučil se životem, a dokonce i rodinou. Domníval se, že trpí rakovinou. Vše ale nakonec bylo úplně jinak.

Náhled do osobního života a vlastních pocitů nabídl Rytmus v pořadu Level Lama. Na začátku listopadu ho začala bolet noha. „Tím, že se hrbím a chodím i shrbený, začnou mi tuhnout svaly kolem krku a neprokrvuje se mi část hlavy – mám polosekundové závratě,“ začal vyprávět oblíbený rapper.

Zdravotních neduhů však začalo přibývat a přibyla k nim i chřipka, kterou Rytmus chytil. „Přidalo se noční pocení a další příznaky. Proto jsem se rozhodl, že si všechny symptomy vyhledám na internetu,“ pokračoval. Jenže právě to byla osudová chyba. Nejen lékaři důrazně apelují, aby si lidé své „diagnózy“ nestanovovali sami, a navíc s pomocí Googlu. Těchto rad však Rytmus nedbal. A výsledek?

Naprosto jsem se vyschízoval

„Vyšlo mi, že mám příznaky rakoviny. Chápeš to?“ ptal se svého kamaráda a moderátora pořadu. Tato diagnóza rappera naprosto „vyschízovala“. „Myslel jsem, že umírám, ale nikomu jsem to neřekl. Pak přišla malátnost a průjem. To vše jsem si vyvolal. Průjem dokonce trval dva týdny. Vytvořil jsem si diagnózu, že dva týdny umírám a mám rakovinu,“ pokračoval.

Přiznal, že se se svými obavami se týdny nesvěřil ani své manželce Jasmině Alagič Vrbovské. „Neměl jsem výsledky, které pro mě byly nejdůležitější. Ale vážně jsem se s nimi loučil. Neuměl jsem ukočírovat emoce. Když vedle mě leželi a spali, díval jsem se na ně s myšlenkou: ‚Kdybyste jen věděli.‘ Loučil jsem se,“ doplnil s odkazem na manželku a syna.

Právě výsledky od skutečného lékaře nakonec ukázaly, že je Rytmus naprosto v pořádku. „Doktor mi říkal, ať nečtu věci na Googlu,“ přiznal. Tím, že s vyšetřením dva týdny otálel, si pouze přivolával další zdravotní problémy.

Moderátor a youtuber Sajfa reagoval s tím, že psychosomatika je vážná věc. S tím Rytmus souhlasil. „Přišly výsledky a do minuty jsem byl v pohodě. Když mi je doktor zavolal, byl to nejšťastnější pocit. Šel jsem za ženou, klekl jsem si a za vše jsem se začal omlouvat,“ uzavřel.

Tagy:
rodina rakovina Google diagnóza youtuber rap Rytmus Jasmina Alagič Vrbovská