Utajovaná láska herce Kačera: Toužil po Šafránkové. Manželka si přála, aby se nepotkali

Jan Kačer patřil mezi blízké přátele Josefa Abrháma. Jeho ženu Libuši Šafránkovou obdivoval.

Zemřel herec Jan Kačer

Osudovou láskou herce Jana Kačera, který zemřel v pátek ve věku 87 let, byla stejně stará herečka Nina Divíšková – prožili spolu téměř 60 let a vychovali tři dcery. Ještě před ní se ale zamiloval do kolegyně Libuše Šafránkové. Jak to s jejich vztahem dopadlo?

Jan Kačer s manželkou Ninou Divíškovou patřili mezi velmi blízké přátele hereckého páru Josefa Abrháma a Libuše Šafránkové. Stačilo přitom málo a rodiny mohly vypadat jinak. Stejně jako mnoho jiných mužů, i Kačera v mládí okouzlila Šafránková.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Krampol je slepě zamilovaný, šlápl vedle, bojí se jeho přátelé. Není to zlatokopka, brání se herec

Platonicky ji miloval, ale oslovit ji a vyznat se ze svých citů nedokázal. Nakonec si srdce představitelky pohádkové Popelky získal jeho kolega z Činoherního klubu a kamarád Josef Abrhám.

„Jednou jsem ho potkal na refýži, foukal do něj vítr a on někam romanticky koukal. Já švenknul pohledem a tam stála Libuška. A bylo mi jasný, že je její osobností uhranutý stejně jako já,“ popisoval Kačer ve své řeči na posledním rozloučení s Josefem Abrhámem.

S Ninou Divíškovou si na první pohled do oka nepadli

S Ninou Divíškovou to nebyla láska na první pohled. Poznali se už během studií na DAMU, ale na svou budoucí ženu zpočátku působil jako namyšlený frajer. „Líbil se mi, ale úplně mě přehlížel, neodpovídal ani na pozdrav. Říkala jsem si, že už ho po škole snad nikdy nepotkám. A vidíte, jak to nakonec dopadlo,“ popisovala s úsměvem před lety redaktorovi CNN Prima NEWS.

Láska až do posledního okamžiku

Manželství, z něhož vzešly tři dcery – Adéla, Simona a Klára –, trvalo téměř 60 let. Když Divíšková onemocněla Alzheimerovou chorobou, Kačer se o ni trpělivě a obětavě až do poslední chvíle staral. Na veřejnosti neustále působili zamilovaně, chodili vždy ruku v ruce a svoji lásku projevovali při každé příležitosti. Herečka zemřela v červnu 2021 ve věku 84 let. Kačer ji přežil o tři roky.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Herec Jiří Krampol z nemocnice zamířil do pečovatelského domu. Do svého bytu už se nevrátí

Tagy: