Slávu vyměnila za živoření v USA. Haščáková před smrtí s manželem žádala veřejnost o peníze

Barbara Haščáková

Zemřela zpěvačka Barbara Haščáková

Zpěvačka Barbara Haščáková, která v listopadu ve 43 letech zemřela, po stěhování se z rodného Slovenska do Spojených států trpěla velkými finančními problémy. Informoval o tom web Plus 7 Dní. S manželem Stevenem Soukupem dokonce prosila veřejnost o peníze na pohřeb dědy.

V roce 2000 Haščáková, která proslula zejména v hudebním duu MC Erik & Barbara a na Slovensku i v Česku byla hudební hvězdou, odcestovala do Spojených států. Chtěla utéct ze světel reflektorů a zdokonalit se v angličtině. Jako důvod uváděla faleš i podrazy v showbyznysu, ale i ztrátu soukromí, napsal portál Nový Čas. „Zákony tvrdého showbyznysu jsem prokoukla už jako devatenáctileté děvče. Na vlastní kůži jsem pocítila, jak kruté a neupřímné vztahy v něm vládnou. Nad vším kraluje závist,“ citoval slova zpěvačky server Plus 7 Dní.

ČTĚTE TAKÉ: Bratr Haščákové prolomil mlčení. Zpěvaččinu poslední vůli rodina zřejmě nevyplní

V Americe se rodačka z Košic zamilovala do syna slovenských emigrantů Stevena Soukupa, za kterého se v dubnu 2000 provdala. Manželé však měli vážné finanční problémy, což způsobovalo i trhliny ve vztahu. Několikrát se měl pár hádat během rozhovoru s deníkem Plus 7 Dní.

Hudebnice, která zemřela v pouhých 43 letech po náhlé cévní mozkové příhodě minulý měsíc, dokonce musela prodat svůj byt v centru Bratislavy. Peníze manželům ale dlouho nevydržely. Podle Nového Času bydleli ve skromné chatrči v Sarasotě na Floridě. „V Americe je těžký život. Já jsem jí hned na začátku, když sem přišla, říkal, aby se otočila a vrátila se na Slovensko, kde měla skvěle rozběhnutou kariéru a výdělky,“ vyjádřil se podle webu v minulosti Steven.

Když Soukupovi před třemi lety zemřel pětadevadesátiletý děda John Galdun, neměli peníze na poslední rozloučení. Finance tak sháněli prostřednictvím veřejné sbírky. „Chceme splnit jeho poslední přání. Bohužel ale nejsme schopní pokrýt náklady na pohřeb. Spoléháme se na pomoc milosrdných dárců a žádáme vás o jakýkoliv dar,“ prosil tehdy Soukup.

Chtěla soukromí

Muzikantka známá pro hity Sen či Keď príde láska vyměnila zářnou kariéru, slávu a zřejmě i dobré finanční podmínky za klid a soukromí. Sice žila v chudobě, uměla se ale radovat z maličkostí.

„Nejradši chodím hluboko do džungle nebo pouště, kde není signál. Jenom já a divoká zvířata. Příroda mi dává velkou energii. Ráda medituji i při skladbách Michaela Jacksona,“ řekla v minulosti v jednom z rozhovorů.

Zároveň si v Americe užívala, že může vyjít ven a nemusí brát ohledy na to, jak vypadá. „Potřebovala jsem konečně změnu a na Floridě jsem našla soukromí. Vychutnávala jsem si zdánlivě banální okamžiky. Mohla jsem jít nakupovat v teplákách a nikdo si mě nevšímal,“ prozradila kdysi ke svému odchodu do USA.

Barbara Haščáková se odpoutala od veškerých příjmů, které mohla mít v Česku a na Slovensku koncertováním. Nebylo jisté, čím se v Americe živila. Podle sociálních sítích si ale přivydělávala vyučováním společenských tanců, vystupováním na náboženských událostech, zpíváním v klubech, moderováním akcí, zřídka hrála jako komparz ve filmech a dělala i modeling.

Tagy:
smrt zpěvačka Spojené státy úmrtí Florida USA MC Erik a Barbara Erik Aresta Barbara Haščáková Steven Soukup