První slova MC Erika po smrti Haščákové: Není mi to jedno. Vysvětlil, proč promluvil až teď

MC Erik a Barbara v dobách své největší slávy

Zemřela zpěvačka Barbara Haščáková

Erik Aresta se poprvé veřejně vyjádřil k náhlému úmrtí zpěvačky Barbary Haščákové, s níž tvořil v devadesátých letech velmi úspěšné duo MC Erik & Barbara. Vysvětlil také, proč promluvil až nyní, více než týden poté, co byla zveřejněna zpráva o zpěvaččině úmrtí.

Rodina Barbary Haščákové potvrdila smutnou zprávu o jejím úmrtí v neděli 3. prosince. Zpěvačka zemřela již 22. listopadu po náhlé cévní mozkové příhodě. Nad její ztrátou truchlí tisíce fanoušků i celebrit.

ČTĚTE TAKÉ: Julia Robertsová prolomila mlčení o smrti herce Perryho. Zavzpomínala i na společný románek

Nyní prolomil mlčení i Erik Aresta alias MC Erik. Fanouškům nejprve vysvětlil, proč se ozval až po delší době. „Přátelé, víte, že na sociálních sítích nejsem nijak zvlášť aktivní a rozhodně nejsem zastáncem přílišného odhalování soukromí. A to platí také pro události posledních dní,“ napsal na svém oficiálním profilu.

Priatelia, viete, že na sociálnych sieťach nie som nijak extra aktívny, a už vôbec nie som zástanca prílišného...

Posted by MC ERIK on Wednesday, December 6, 2023

Prozradil, že Barbaře vždy říkal Babka nebo Babuka. I po letech, ačkoli spolu už nevystupovali, k sobě měli nadále hodně blízko a rozebírali spolu všechno možné. „Byli jsme v kontaktu. Rozčilovali jsme se nad tím, že jsme na plakátu na koncert Maduaru, kterého se neúčastníme. Stěžovala si mi na bláznivou fanynku, která na sítích vytváří její falešné profily. Posílal jsem jí občas videa z akcí, kde fanoušci zpívali naše písně. Občas jsem také poslal fotky mojí dcerky, ze které se velmi radovala. Také jsme jí s Elou na narozeniny do videa zazpívali Happy Birthday,“ uvedl někdejší člen dua, které se proslavilo díky hitům Sen či Keď príde láska.

O smrti se dozvěděl z médií

Z rodiny Haščákové mu však nikdo nedal vědět, že Barbara zemřela, byl to pro něho šok. „Smutnou zprávu jsem se dozvěděl až z médií. Její odchod pro mě byl stejný šok jako pro vás,“ přiznal. „Akorát já nejsem člověk, co by to chtěl nebo potřeboval sdílet veřejně. Proto na mém Facebooku ani Instagramu nebyl k vidění žádný příspěvek. Ale podle některých vašich reakcí mám pocit, že když jsem nedal žádný status na sociální síti a ani v televizní reportáži nezaznělo moje vyjádření, je mi to jedno. Věřte, že není. Podobné věci zpracovávám sám. Nemám potřebu to dělat veřejně, dokonce to považuji trochu až za nevhodné,“ řekl muzikant. Zároveň poděkoval fanouškům, že jeho dosavadní mlčení respektovali.

„Babka byla a bude součástí mého života. Jsem a budu jí navždy vděčný za krásné roky krátké, ale o to intenzivnější kariéry. Bez ní bych asi nebyl tam, kde jsem, a nemohl nyní pravidelně vystupovat a těšit se i po třiceti letech z vaší přízně. A Barborka bude se mnou a Ivankou stále, na každém našem vystoupení, které absolvujeme. Takže, Babko, děkuji,“ uvedl.

Tagy:
smrt Slovensko úmrtí MC Erik a Barbara Erik Aresta Barbara Haščáková