Václav Neckář se s bratrem Janem často hádá, z vojny ho ale vykoupil. Prozradil, za kolik

Muzikant Václav Neckář v pořadu 7 pádů Honzy Dědka promluvil o tom, kolik musel zaplatit za to, aby vykoupil mladšího bratra Jana z vojny. Jan Neckář v oblíbené talkshow řekl, že na vojně strávil celkem pět let. Bratři dále přiznali, že se často hádají.

Jan Neckář, který se stejně jako jeho bratr věnuje muzice, strávil na vojně pět let. „Zatímco můj bratr má modrou knížku, já byl na vojně pět let,“ uvedl v 7 pádech Honzy Dědka mladší z bratrů.

ČTĚTE TAKÉ: Ewa Farna ohromila velkolepou show. Během dne jsem brečela asi pětkrát, přiznala zpěvačka

Na vojnu šel už ve velmi nízkém věku. „Byla to vojenská hudební škola, kam jsme nastupovali v 15 z devítiletky. Byli jsme patnáctiletí vojáci. Po maturitě nás rozdělovali do posádek, kde byly posádkové hudby. 1. srpna 1968 jsem nastoupil do Milovic a za dvacet dní jsme měli hlaveň sovětského tanku v okně,“ zavzpomínal Jan Neckář.

Z vojny ho vykoupil bratr

Z vojny si Václav Neckář musel svého bratra vykoupit. Honza Dědek položil hudebníkovi otázku, jak vysoké bylo výkupné. „Investoval do mě patnáct tisíc. Tenkrát to bylo dost peněz,“ prozradil Jan Neckář. „V Rokoku jsem měl měsíční gáži 900 korun,“ řekl upřesnil Václav.

Neustálé hádky

Bratři v talkshow mimo jiné svěřili, že i v současné době mezi nimi panuje silné napětí. Často totiž mezi sebou mají spory. „Hádáme se neustále,“ pronesl Jan. Václav na to konto řekl, že tomu tak bylo dokonce i dopoledne v den natáčení.

„Jeho trápí už asi rok kotník. Jezdím k němu každé pondělí a čtvrtek, už rok každé pondělní a čtvrteční ráno říká, že ho ten kotník bolí. Chodí na obstřiky. A dneska jsme jeli sem na natáčení. Bylo stanoveno, kdy kdo přijede a kdy pro nás přijede auto. A bratr ležel v posteli a říkal, že nikam nejede, protože se nemůže postavit na nohy,“ postěžoval si na staršího sourozence Jan.

Nakonec to ale dobře dopadlo a Václav Neckář do Švandova divadla na natáčení dorazil i přes to, že se mu kvůli zdravotním komplikacím nechtělo.

Celý rozhovor sledujte v úterý 17. října ve 21:40 na Primě. Kromě Václava Neckáře a jeho bratra Jana si Honza Dědek pozval také herečku Pavlu Beretovou, Filipa Kaňkovského, Patrika a Martinu Hartlovi.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Zpěvák Václav Neckář vydal píseň s názvem Snílek. A jaký je jeho sen? Svět bez válek

Tagy: