Z Terezy H. je hvězda Instagramu. Jak si krátila čas ve vězení a co vzkazuje rýpalům?

V pákistánském vězení strávila Tereza H. necelé čtyři roky. Letos na jaře se však mohla 26letá dívka vrátit zpět do Česka. Nějaký čas o sobě nedávala vědět, před pár dny se to ale definitivně změnilo. Tereza si založila účet na Instagramu, kam přidává jeden příspěvek za druhým. A zatímco před pár dny měla stovky sledujících, dnes už se jejich číslo vyšplhalo téměř ke 20 tisícům. Fanouškům na sociální síti mimo jiné prozradila také to, že už si našla práci.

Teprve na konci června si Tereza H. založila Instagram a během několika dní už získala tisíce fanoušků. Rodačka z Uherského Hradiště sdílí převážně snímky z výletů do přírody. Do příběhů si ale hodila i poněkud odvážnější fotku, kde se pochlubila bujným dekoltem. „Holky servírky, chcete dýška? Tak se snažte, tohle pomáhá,“ napsala k příspěvku.

Hashtagem „hurádopráce“ pak naznačila, že její další štace se týká pohostinství. „Je to samozřejmě pr*el. Stačí přinést, co si zákazník poručí, a usmát se. Ale i ta prsa v tom hrají roli,“ uvedla v dalším příběhu na pravou míru, že je ten první třeba brát s lehkou nadsázkou.

Tereza H. na Instagramu například líčí i to, jak si ve vězení krátila dlouhé chvíle. „V base jsem přečetla 292 knih. Byly tam dvě knihovny, ale knih bylo málo. Vždy, když mi přinesli pár knih, tak mě prosili, ať čtu pomalu. Četla jsem i české knihy, ale ty mi posílala rodina. Ženské v base nechápaly, jak mě to může bavit a vždy za mnou přišly a řekly: ‚Můžeš mi půjčit jednu knihu?‘ Potřebovala bych si vytrhnout pár stránek, dělám bramboráky,“ vylíčila Tereza na Instagramu.

Šestadvacetiletá Češka v posledních měsících také výrazně změnila svou image. Jak je patrné z jejích fotografií, dala sbohem blond vlasům a výraznému make-upu. Sledující změnu jejího vzledu ocenili.  „Sluší ti to a přeji už klidný život. Hloupost jsi udělala, ale myslím, že jsi ponaučena. Přeji upřímně štěstí,“ napsal jí jeden ze sledujících.

Nejsem společnice ani dealerka

Terezu H. zadrželi pákistánští celníci 10. ledna 2018 na letišti v Láhauru. V kufru mladé Češky našli osm a půl kilogramu heroinu. Tereza tehdy tvrdila, že do Pákistánu přijela jako modelka a někdo jí drogy do kufru podstrčil. Dívka si měla odsedět osm let. Nakonec byla zproštěna viny. Po necelých čtyřech letech vězení je už Tereza H. zpátky ve své rodné zemi a z nepříjemné zkušenosti se prý poučila.

„Udělala jsem v životě hodně chyb. Živila se měsíc jako společnice, létala do neznáma za vidinou peněz. Nikdy mi nebylo řečeno, co v tom kufru je, kde to je a jaké množství. Bohužel čas vrátit nejde a musíme jít dál. Děkuji za povzbudivé reakce. Mimochodem 10. ledna 2018 jsem se poprvé dozvěděla, co v tom kufru je. A věřte nebo ne, taky jsem byla překvapená. A práci už mám. Není to ani společnice, ani dealerka, ani nic nelegálního. To jen pro rýpaly,“ napsala Tereza H. před pár dny na sociálních sítích.

Kromě příznivců má ovšem mladá dívka také řadu kritiků. Někteří jí dokonce píší, že ve vězení měla zůstat déle. Tereza si z nich ale hlavu příliš nedělá, s kritikou prý počítala. „Všem moc děkuji za pozitivní a povzbudivé komentáře a zprávy. A k těm negativním, kterých je o dost méně… Každý má svůj názor a já nemám právo ho nikomu brát,“ vzkázala lidem.

Tagy: