Hollywood v šoku: Meryl Streepová se po 45 letech rozvádí. S manželem žili léta odděleně

Manželství americké herečky Meryl Streepové a o dva roky staršího sochaře Dona Gummera, které dlouhá léta patřilo k nejstabilnějším v Hollywoodu, je u konce. Jak vyšlo najevo, posledních šest let už žili odděleně a nyní podali žádost o rozvod.

Meryl Streepová se s Donem Gummerem brali po pětiměsíční známosti v roce 1978. Narodily se jim čtyři děti, v jejichž genech se zúročily umělecké vlohy. Prvorozený syn Henry je hudebník, dcery Mamie, Grace a Louisa se staly herečkami. Rodina se pro Streepovou stala prioritou a na rozdíl od některých svých kolegyň jí dávala přednost před kariérou.

Pokud to bylo jen trochu možné, na natáčení s sebou brávala manžela i děti, které s ní procestovaly několik kontinentů. Kvůli rodině si vybírala jen takové projekty, které nenarušovaly její soukromý život. I proto je pro mnohé překvapením, že rok před svými 75. narozeninami, oznámila herečka prostřednictvím svého mluvčího, že se rozvádí. „Don Gummer a Meryl Streepová spolu nežijí více než šest let, a přestože se o sebe budou vždy starat, zvolili si život odděleně,“ citoval mluvčího americké herecké hvězdy web Page Six.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Hvězda filmu Mama Mia! Amanda Seyfriedová porodila syna. Těhotenství dobře tajila

Snoubenec jí zemřel před svatbou

První velkou láskou americké herečky byl o čtrnáct let starší herec John Cazale. Seznámili se v roce 1976, když spolu účinkovali v divadelní hře Něco za něco od Williama Shakespeare. Meryl se bláznivě zamilovala a John její city opětoval. Svým kamarádkám se nadšeně svěřovala, že takového muže ještě nikdy nepotkala. Po pár měsících se zasnoubili a začali plánovat svatbu.

Pak ovšem začaly Johnovi zdravotní problémy, trpěl šílenými bolestmi a vykašlával krev. Verdikt lékařů byl děsivý: Rakovina kostí v pokročilém stádiu, naděje na uzdravení žádná. V ten okamžik se jim zhroutil svět. Po prvotním šoku vzala Meryl věc do svých rukou. Johnovi dodávala psychickou podporu, pečovala o něj a stala se jeho strážným andělem. John však čím dál častěji propadával beznaději, ztratil smysl života a každý den mluvil o smrti.

Svoji lásku si prosadila do filmu

Streepová usoudila, že nejlepším lékem na bolest pro něj bude, když začne znovu hrát a dělat práci, kterou miluje. Když dostala nabídku od režiséra Michaela Cimina, aby ztvárnila jednu z postav ve válečném dramatu Lovec jelenů, vylíčila mu situaci a požádala, zda by neobsadil také Johna. Přestože mu sdělila, že mu zbývá jen pár měsíců života, režisér s jeho obsazením souhlasil. Proti ale byli producenti filmu. Nastalo tvrdé vyjednávání. Herečka si postavila hlavu a oznámila, že pokud Johna neobsadí, točit nebude. Stejně se zachoval i režisér.

Všichni herci včetně Roberta de Nira následně učinili vstřícné gesto. Podepsali smlouvu, že v případě předčasného ukončení natáčení kvůli Johnově smrti, nebudou mít žádné další finanční nároky, čímž zachránili natáčení v původní herecké podobě. Všechny scény, v nichž John hrál, se točily přednostně. Natočeny byly za šest týdnů. Dva měsíce poté John zemřel. Bylo mu 42 let.

Podívejte se na reportáž o Meryl Streepové v pořadu TOP STAR.

Tagy: