Zázračná proměna Martina Zounara. Herec prozradil, díky čemu shodil desítky kilogramů

V osmdesátých letech patřil herec Martin Zounar k idolům mnoha žen. Vděčil za to mimo jiné i své štíhlé a vysportované postavě. Postupem let však začal přibývat na váze, až skončil na 130 kilogramech. To už ale neplatí. Během dvou let shodil 30 kilo. Jak se mu to podařilo a čemu za to vděčí?

Ještě před dvěma lety vážil Martin Zounar 130 kilogramů. Mohl si za to sám. Místo pohybu se stal velkým požitkářem, který se na jídle neošidil. Denně byl schopný spořádat i tři čokolády na posezení. K obědu si většinou pochutnával na omáčkách s knedlíky, za dvě hodiny na to se zakousl do svačinky, která se obvykle skládala z obložené housky, hermelínu či salámů.

Tím ale výčet denních pokrmů nekončil. Odpoledne si po cestě do divadla zajel pro kuřecí stripsy nebo hot dog, který zapil velkou colou. Po příjezdu domů, klidně i večer v jedenáct, nakrájel špek, slaninu a k tomu si otevřel červené víno.

Biologický věk: 75 let

S tím už je ale konec. Herec si před dvěma lety řekl „dost“. Důvod byl prostý. Nechal si udělat několik vyšetření, z nichž se například dozvěděl, že má biologický věk na 75 letech, ačkoli je mu teprve 55, a trpí spánkovou apnoí (chrápání s dlouhou zástavou dechu, pozn. red.). Proto se rozhodl zásadně změnit svůj jídelníček a s nadbytečnými kily zatočit. „Když mám ráno trošku času, tak si nakrájím banán, jablko, dám si jogurt, do toho müsli, a to miluju,“ svěřil se ve své knize nazvané Jíst, či nejíst. To je, oč tu běží.

Guláš s jedním knedlíkem

Po dalších třech hodinách si dává lehkou svačinu. „Protože mám rád fresh džusy, i když je v nich přirozený cukr, tak si dám. A k tomu třeba obloženou housku nebo chleba, celozrnný. Je v tom šunka, kousek mozzarelly, rajčata, pesto, paprika,“ popsal Zounar. Místo vydatných obědů dává přednost menším porcím. „Když už si dám guláš, tak mi stačí klidně jeden knedlík, jsem spokojený a užil jsem si to. Ale jinak si dám jakékoli maso, těstoviny, cokoli,“ prozradil Zounar.

Večer po představení si pochutná na lehkém salátu, například s grilovaným masem. Po návratu domů už pak nic nejí. „Dám si jen minerálku. Jdu spát s mírným pocitem, že budu mít brzy hlad, a můžu se těšit na ráno,“ poznamenal herec, který díky tomuto způsobu stravování během dvou let shodil třicet kilo. Od té doby se cítí jako na novém světě.

Tagy: