Izer se s parťákem Dobrodinským rozešel kvůli ženě. Když jsem sám, je to pracnější, přiznal

Bavič Zdeněk Izer 8. září slaví své 58. narozeniny a také více než 30 let v českém showbyznysu. Na počátku kariéry vytvořil duo s Markem Dobrodinským, to však po řadě nezapomenutelných scének skončilo – kvůli ženě. O co šlo?

Dělat dobrou náladu, rozesmát ostatní, to Zdeňka Izera bavilo odmalička. Už ve škole platil za třídního šaška. Vzhledem k tomu, že ho nepřijali na Střední grafickou školu, vyučil se automechanikem.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Kam se poděla a co dnes dělá zpěvačka Markéta Muchová z Kroků Františka Janečka, sexy symbol 80. let?

„Dodnes podle zvuku poznám, co je v autě nejspíš pochroumané. Ale že bych se pustil do opravy, to už ne. Dnešní mechoši jsou napůl ajťáci a to už bych nedal. A za peníze vůbec ne. To bych spadnul hluboko pod životní minimum,“ prozradil s úsměvem redaktorovi CNN Prima NEWS.

Konec kvůli ženě

Pro šoubyznys ho objevil lovec talentů, producent Petr Hannig. „Jednou jsem byl v porotě, kde Zdeněk Izer soutěžil jako bavič. Byl zrovna na vojně. Byl vtipný, měl úspěch, tak jsem mu dal lano a řekl mu, že až skončí vojnu, má u mě místo,“ zavzpomínal Hannig pro web CNN Prima NEWS.

Izer se však vydal vlastní cestou. Proslavil se v tandemu s Markem Dobrodinským, s nímž vytvořil řadu nezapomenutelných televizních scének. Po několika letech úspěšné spolupráce se však rozešli. „Je to škoda. Dobrodinský vymýšlel spoustu fórů. Rozešli se kvůli ženské. Izer začal žárlit na jeho tehdejší manželku, která byla zpěvačka. Měl pocit, že se kolega více věnuje skládání písniček pro ni než vymýšlením skečů pro jejich show,“ zmínil Petr Hannig.

Seznámení s druhou ženou

Nyní Izer vystupuje sám. „Má to svá pro i proti. Je to určitě pracnější, na druhou stranu i svobodnější. To určitě zažil každý. Zkrátka nejstabilnější kolektiv je jeden,“ přiblížil Izer.

Po rozchodu s Dobrodinským začal působit na TV Prima, kde od roku 2003 uváděl sérii zábavných televizních pořadů: Telebazar, Kinobazar, Pípšoubazar nebo Jen blbni.

Během života se oženil dvakrát. S druhou manželkou Olgou, s níž se seznámil v pražském hotelu, má dceru Lauru, která letos oslavila dvacáté narozeniny. Mezi jeho největší koníčky patří rybaření a také chov psů.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Jaroslav Suchánek, legendární televizní komentátor, otec herce Michala Suchánka: Zůstal jsem úplně sám, prožívám nejblbější část života, říká

Tagy: