Zemřela hvězda Čelistí. Marc Gilpin měl nádory na mozku, bylo mu pouhých 56 let

Po dlouhém boji s rakovinou navždy odešel do uměleckého nebe herec Marc Gilpin. Proslavil se především v dětství díky roli v hororovém snímku Čelisti 2. Herci bylo šestapadesát let, píše magazín The Hollywood Reporter.

Smutnou novinku o odchodu dětské hollywoodské hvězdy Marca Gilpina oznámila jeho starší sestra Peri Gilpinová, která zazářila v americkém sitcomu Fraiser, vysílaném mezi lety 1993 a 2004, uvádí The Hollywood Reporter.

ČTĚTE TAKÉ: První slova hlavní hvězdy Euforie o tragické smrti kolegy. Byl jako můj bratr, řekla zdrceně

Marc zemřel v texaském Dallasu po dlouhém boji s glioblastomem – rychle rostoucím mozkovým nádorem. Loňský rok u herce objevili dva nádory na mozku, přičemž jeden byl umístěn tak, že nemohl být chirurgicky odstraněn, píše britský deník Daily Mail.

Kromě boje s rakovinou se Marcova rodina začala potýkat s finančními problémy, protože v důsledku nemoci přišel bývalý dětský herec o práci. Jeho manželka Kaki, učitelka na základní škole, se musela vzdát své práce, aby se mohla starat o svého muže. Pro Marca, jeho manželku a syny byla zřízena sbírka ve snaze jim finančně pomoci, zatímco hvězda pokračovala v boji s nemocí.

Gilpin se proslavil díky roli v legendárním hororovém snímku Čelisti 2 z roku 1978. Zahrál si v něm Seana Brodyho, mladšího syna policejního šéfa Martina Brodyho, kterého ztvárnil Roy Scheider. V době, kdy se hit dostal do kin, bylo Marcovi pouhých jedenáct. Film režíroval Jeannot Szwarc, přechozí díl z roku 1975 byl od uznávaného Stevena Spielberga.

Gilpin se dále objevil například v seriálu CHiPs nebo ve filmech Earthbound, Povolení vraždit či Ruce pryč od mé dcery.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Zemřela irská legenda Sinéad O'Connorová

Tagy: