Zemřel vousatý šéfkuchař Myers. Baviče na pekelném stroji ničila zákeřná nemoc

Ve věku 66 let zemřela televizní osobnost Dave Myers, hvězdný šéfkuchař a motorkář z pořadu The Hairy Bikers (Vousatí motorkáři). Před dvěma lety veřejnosti sdělil, že mu byla diagnostikována rakovina. O úmrtí informoval Si King, kolega z The Hairy Bikers, se kterým se Myers přátelil téměř 30 let.

„Mám pro vás velmi smutnou zprávu. Většina z vás ví, že Dave v posledních pár letech bojoval s rakovinou. Večer 28. února 2024 zemřel pokojně ve svém domově. Odešel obklopený těmi nejbližšími, manželkou Lili, rodinou, blízkým přítelem Davidem a mnou po jeho boku,“ napsal Si King v prohlášení zveřejněném na facebookové stránce The Hairy Bikers.

ČTĚTE TAKÉ: Smrt oblíbeného komika zasáhla Hollywood. Díky němu jsem střízlivá, vzpomíná Curtisová

„Všechny, kteří Davea znali, jeho odchod hluboce zasáhl. Milovaná žena mu přinášela tolik štěstí, stejně jako její děti Iza a Sergiu, které Dave miloval jako své vlastní,“ pokračoval King v srdceryvném příspěvku citovaném webem Sky News.

Hi everyone, I’m afraid I bear some sad news. Most of you will know Dave has been fighting cancer for the past couple of...

Posted by The Hairy Bikers on Thursday, February 29, 2024

„Vůbec si nejsem jistý, zda slovy dokážu vyjádřit, jak se v tuto chvíli cítím. Můj nejlepší přítel je na cestě, kterou prozatím nemohu sledovat. Bude mi chybět, stejně tak i pouto a přátelství, které jsme spolu sdíleli půl života. Uvidíme se na druhé straně. Miluji tě,“ napsal a doplnil, že jménem rodiny zesnulého prosí o respektování jejího soukromí.

V květnu 2022 se Myers v podcastu Hairy Bikers & Agony Uncles svěřil, že trpí zákeřnou rakovinou. O jaký typ onemocnění se jedná, neupřesnil. V rozhovorech z roku 2023 uvedl, že během léčby chemoterapií byly chvíle, kdy se cítil natolik slabý, že nemohl ani chodit.

Dave Myers se původně živil jako maskér. Se Si Kingem se poprvé setkali v roce 1995 při práci na televizním seriálu The Gambling Man. Na televizních obrazovkách pak společně zářili v roce 2004, kdy se představili v pořadu The Hairy Bikers Cookbook, který byl kombinací cestovatelské a kuchařské show.

Vousatá dvojice získala popularitu hojně sledovaným dobrodružstvím, při němž cestovala po světě na motorkách. King a Myers objevovali, ochutnávali a připravovali pokrmy charakteristické pro dané regiony.

Si King a Dave Myers byli přáteli téměř 30 let, během nichž si zvládli vybudovat zářnou kariéru. Dvojice za tu dobu vydala více než 25 kuchařek.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Poslední rozloučení s Olgou Kočkovou. Rakev byla uložena do rodinné hrobky v Řepích

Tagy:
nemoc smrt smutek rakovina show kuchař úmrtí cestování kuchařská show Dave Myers Hairy Bikers Si King The Hairy Bikers