Odešla hvězda Star Treku: Když herec Cottrell umíral, tak se podle sestry usmíval

Filmové fanoušky zasáhla tragická zpráva o odchodu herce Mickeyho Cottrella. Zemřel ve věku 79 let, přičemž podlehl Parkinsonově chorobě. Smutné oznámení potvrdila jeho sestra Suzy Cottrellová, napsal magazín Variety. Čeští diváci si mohou Cottrella pamatovat například ze seriálu Star Trek: Nová generace.

„Můj rozkošný, zábavný, kritický, gurmánský, zvláštní, skvělý a milující bratr odešel na Nový rok předčasně do dalšího života. Když umíral, usmíval se. Mickey Cottrell bude mnohým chybět,“ cituje slova zdrcené sestry Suzy Cottrelové web Variety.

ČTĚTE TAKÉ: Zemřela americká jazzová legenda. Svými písněmi inspirovala i slavného Snoop Dogga

Mickey Cottrell naposledy vydechl v pondělí v losangeleské nemocnici. Do LA se vrátil v roce 2019 poté, co žil u své sestry v Arkansasu, kde se zotavoval z mrtvice, kterou utrpěl v roce 2016. Prvního ledna 2024 pak zemřel podle pozůstalé sestry v důsledku Parkinsonovy choroby.

Krom herectví Cottrell proslul jako publicista, PR specialista a producent nezávislých filmů, naposledy se podílel na filmu Perfect Cowboy z roku 2014. Ve filmovém průmyslu se Cottrell pohyboval více než 30 let.

„Znal každý film, který kdy byl natočen, a každého herce, který ve filmech hrál. Bylo to úžasné. Stačilo se ho na něco zeptat a on vždycky věděl odpověď, když šlo o filmy,“ zavzpomínala hercova sestra pro web Deadline.

Cottrell se narodil 4. září 1944 v Little Rocku v Arkansasu. V roce 1982 začal pracovat v oblasti reklamy v divadle Landmark. O sedm let později založil společnost Cottrell and Lindeman Associates. V roce 2002 stál i u vzniku další firmy, kterou pojmenoval Mickey Cottrell Film Publicity.

Jako herec zazářil například ve snímku Shortbus nebo v seriálech Star Trek: Nová generace a Star Trek: Vesmírná loď Voyager, připomněl server New York Post. Objevil se i ve filmu Ed Wood od Tima Burtona, kde si Cottrell v roce 1994 zahrál po boku hvězdného herce Billa Murraye.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: V Lucerně vzpomínali na Hanu Zagorovou

Tagy: