Virtuální svět mě děsí. Při koncertech občas slyším i nepříjemné věci, přiznává Langerová

Aneta Langerová promluvila o desce Dvě slunce.

Rozhovor s Anetou Langerou o novém albu

Aneta Langerová přiznala, že ji děsí virtuální svět. V Novém dni na CNN Prima NEWS dodala, že svoji budoucnost by rozhodně znát nechtěla. Zpěvačka, která brzy oslaví dvacet let na hudební scéně, promluvila také o své poslední desce Dvě slunce a popsala vznik videoklipu k písni Tělo 2086.

Ve videoklipu k hitu Tělo 2086 nechává známá hudebnice nahlédnout fanoušky do svých představ o budoucnosti. „Nám se s Jakubem, se kterým spolupracuji a skládáme spolu skladby, velmi líbil námět písně. Že se podíváme trochu do budoucnosti, ač člověk nechce úplně všechno vidět. Byla to zajímavá sonda, kdo si co myslí o tom, jak budeme žít v roce 86. Trošku nás děsí ten virtuální svět. Ta píseň je také o tom, jak je důležitý osobní kontakt,“ prozradila v pořadu Nový den na CNN Prima NEWS.

ČTĚTE TAKÉ: Zase plínky a prdíky? Roman Vojtek popsal první chvíle, kdy se dozvěděl o čtvrtém miminku

Pokud by měla možnost, sama by prý do budoucnosti nahlédnout nechtěla. „Svoji budoucnost bych určitě nechtěla znát. Jsem ráda, když mě každý nový den něčím překvapí,“ řekla.

Dvě slunce

Na podzim roku 2020 představila Langerová své nejnovější album nesoucí název Dvě slunce, které obsahuje 13 skladeb. „Název alba jsem zvolila, protože máme píseň Dvě slunce. Je to taková symbolika, mohou to být rodiče, mohou to být různé představy, že je člověk v minulosti, ale i v budoucnosti. Je to kombinace dvou světů, člověk se mezi nimi může zastavit a chvíli snít o tom, po čem touží,“ vysvětlila.

Langerová je nyní na turné po České republice a Slovensku. „Obecně je známo, že je Slovensko temperamentnější. Publikum se během koncertu nebojí vykřikovat, dávat najevo emoce hlasitě a troufám si říci, že to Češi tolik zase neumí. Jsme u koncertů usebraní a více posloucháme. V každém městě je to jiné, ale Slovensko je temperamentem velmi inspirující,“ myslí si muzikantka. Občas však na koncertech dojde i nepříjemným situacím. „Párkrát mě něco rozhodilo. Člověk slyší věty, které úplně slyšet nechce. Ale to k živým koncertům patří,“ doplnila.

Na živé koncerty však nedá dopustit, ať už jsou velké, nebo skromnější. „Mám ráda jak velké open airy, tak i komornější koncerty. Nejde mi žít stereotypně, takže jsem ráda, že mohu mít obojí,“ svěřila se.

Před nedávnem mimo jiné nazpívala duet s Igorem Orozovičem, který pojmenovali Je to dávno. „My se s Igorem známe dlouho. Kdysi dávno jsem ho potkala na DAMU, kam jsem chodila na různá divadelní představení a Igor tam studoval. Dlouho jsme si říkali, že bychom mohli něco udělat společně. Igor mě oslovil a já jsem byla ráda,“ řekla zpěvačka.

Langerová zanedlouho oslaví významné jubileum – dvacet let na hudební scéně. „Chystáme spousty koncertů, budu slavit hlavně se svými nejbližšími. Na konci roku by měly být větší koncerty. Moc bych si přála, aby se mnou vystoupila filharmonie,“ upozornila držitelka několika významných hudebních cen.

Zpěvačka přiznala, že sama novodobou hudební scénu moc nesleduje. „Od doby, co jsem začínala, se asi změnilo hodně věcí. Ale hudba je jedno a to stejné, pořád to jsou akordy, harmonie. Spíš jde o ty osobnosti. Podle mě je poctivost v hudbě stále. Ale nemám takový přehled, abych byla schopna to analyzovat,“ uvedla zpěvačka, která před 13 lety zazářila s hitem Voda živá. „Sama sebe moc často neposlouchám. Jinak poslouchám všechno možné. Mám ráda třeba Pink Floyd,“ dodala.

Na závěr rozhovoru promluvila i o válce na Ukrajině, kterou od začátku silně odsuzovala. „Nikdo z nás si nepřeje, aby trpěli obyčejní lidé. To stále platí. V momentě, kdy člověk může pomoci někomu, kdo je v úzkých, tak pomůže,“ zdůraznila Langerová.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Zemřela irská legenda Sinéad O'Connorová

Tagy: